RSS 2.0

» Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі. Василь Сухомлинський
Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі. Василь Сухомлинський
Категорія: --- | Автор: Dryzhal | Переглядів: 536
Дата: 2-10-2018, 08:04
Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі.  Василь Сухомлинський Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі.  Василь Сухомлинський Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі.  Василь Сухомлинський Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі
Василь Сухомлинський
28 вересня 2018 року Нетішинське учнівське лісництво комунального позашкільного закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» спільно з Державним підприємством «Славутське лісове господарство» провели педагогічні читання, присвячені 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського.
На захід були запрошені учнівські лісництва м. Славути та Славутського району. Модератором педагогічного читання була Катерина Федорчук, методист центру.
Дуже важливо педагогам, щоб чарівний світ природи, краси, гармонії, гри, що оточував дітей до школи, не закрився перед дитиною класними дверима. Гуртки – важлива форма виховання підлітків. Цінність гурткової роботи полягає в тому, що кожен може протягом тривалого часу випробувати свої здібності, задатки, пробувати в конкретній справі свої схильності, знайти улюблену роботу. Без гуртків, в яких вирує допитлива думка, не можна уявити ні інтелектуального, ні емоційно-естетичного виховання. Навчання повинно приносити дітям радість - радість пізнання чогось нового і цікавого, - говорив Василь Сухомлинський.
З вітальним словом до учасників педагогічного читання звернулись Віктор Сапожнік, директор ДП «Славутське лісове господарство» та Віталій Климчук, лісничий Партизанського лісництва.
Про «Історію одного життя» розповіла Олена Матус, директор ЦТКУМ, презентуючи окремі епізоди із життя відомого вченого, педагога, і взагалі, людини з великої букви - Василя Сухомлинського.
«Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі», відомий вислів Василя Сухомлинського. З діяльністю учнівського лісництва Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді познайомили юні лісівники та їх керівник Аліна Біла. Вони розповіли про свою роботу протягом останніх двох років.
Василь Сухомлинський писав казки і оповідання, вони прості й зрозумілі. У своїх казках і оповіданнях автор розповідає про людей і тварин, про живу і неживу природу. Там багато чудесного і фантастичного. Події відбуваються не так, як насправді, але, разом з тим - так, як у житті. Справжньою окрасою педагогічного читання стали інсценізації творів Василя Сухомлинського: казки «Як білка дятла врятувала», «Дівчинка і ромашка», у виконанні наймолодших вихованців гуртка «Краяни».
Педагогічні читання стали своєрідним діалогом вихованців учнівських лісництв Нетішина, Славути, Славутського району з видатним українським педагогом В.О.Сухомлинським.
Працівники ДП «Славутське лісове господарство» провели для учасників зустрічі-екскурсії в місцевому музеї фауни та флори Малого Полісся та показали результати своєї роботи у лісовому господарстві. Тут значну увагу приділяють вирощуванню декоративного посадкового матеріалу.
Поїздка для юних лісівників була цікавою, повчальною, корисною.

Олена Матус, директор ЦТКУМ м. Нетішина

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля»
  • ЩОРІЧНА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ» СТАРТУВАЛА або МАЙСТЕР-КЛАС ВІД АНДРІЯ ТКАЧУКА
  • Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com