RSS 2.0

» » Спілкування творчих бібліотекарів Віньковеччини
Спілкування творчих бібліотекарів Віньковеччини
Категорія: Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 568
Дата: 24-03-2016, 10:08
Спілкування творчих бібліотекарів Віньковеччини Спілкування творчих бібліотекарів Віньковеччини 23 березня 2016 року на базі інформаційно-методичного центру Віньковецького РМК відбулося засідання творчої групи шкільних бібліотекарів «Книгоманія». Шкільні бібліотекарі об’єдналися навколо проблеми «Хмарні сервіси в роботі шкільної бібліотеки». У роботі творчої групи взяло участь 8 шкільних бібліотекарів із ЗНЗ району.
У теоретичному блоці методист РМК Брошко Л.Л. розкрила роль блогу методиного об’єднання шкільних бібліотекарів «Бібліотечний етюд» як середовища комунікації, надала методичні рекомендації щодо змістового наповнення блогу та написання коментарів.
Шкільні біліотекарі поділилися досвідом роботи щодо використання хмарних Інтернет-сервісів в своїй діяльності, порівняли хмарні сховища Googl Drive і One Drive та переконалися в зручності їх використання у повсякденній діяльності.
Про ефективність та зручність використання в роботі шкільної бібліотеки інтернет-сервісу Padlet. сom розповіла Громова І.Д., шкільний бібліотекар Женишковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Інна Дмитрівна у своєму виступі загострила увагу присутніх на важливості застосування даного сервісу з метою пропаганди нової літератури, створення оголошень, написання відгуків про прочитану книгу.
У практичному блоці присутні познайомилися з сервісом для створення інтерактивних презентацій Prezi.com, визначили його переваги у порівннянні з презетаціями Power Point, окреслили перспективи використання сервісу в роботі шкільної бібліотеки. Наступним етапом засідання стало знайомство присутніх з методикою створення бук-трейлерів. Бібліотекарі переглянули бук-трейлер на книгу Ірен Роздобудько «Коли оживають ляльки», ознайомилися з комп’ютерними програмами, використаними для його створення. В ході практикуму кожен із бібліотекарів мав можливість повправлятися у завантаженні матеріалів у хмарне сховище One Drive, створенні віртуальної стіни з допомогою інтернет-сервісу Padlet. сom.
У підсумковому блоці бібліотечні працівники поділилися враженнями від проведеного методичного заходу посередництвом інтернет-сервісу Padlet. сom, виробили методичні рекомендації та окреслили перспективи розвитку шкільних бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Віньковецького району з урахуванням використання хмарних технологій.

Методист Віньковецького РМК
Брошко Л.Л.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Школа передового педагогічного досвіду шкільних бібліотекарів на Віньковеччині
  • Школа передового педагогічного досвіду шкільних бібліотекарів на Віньковеччині

  • НА ВЕРХ