RSS 2.0

» » Цифрова грамотність та онлайн-безпека в шкільній бібліотеці
Цифрова грамотність та онлайн-безпека в шкільній бібліотеці
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 266
Дата: 29-03-2021, 12:00
Цифрова грамотність та онлайн-безпека в шкільній бібліотеці 25 березня 2021 р. Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського НАПН України (далі – ДНПБ) в рамках Європейського тижня цифрової грамотності #alldigitalweek в онлайн-форматі проведено Всеукраїнський методичний семінар «Цифрова грамотність та онлайн-безпека в шкільній бібліотеці». У заході взяли участь понад 120 фахівців, методисти Управлінь освіти і науки державних адміністрацій, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, а також актив ініціативних груп шкільних бібліотекарів України.
Модерувала захід І. Хемчян, завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ. У своєму виступі вона зазначила, що головним завданням #alldigitalweek є підтримка людей, у яких недостатньо цифрових навичок для повноцінної участі в житті суспільства та отримання вигод від глобальної цифрової трансформації. Також вона розповіла про роль бібліотек у просуванні цифрової грамотності.
Виступ-презентація головного спікера семінару, провідного бібліотекаря відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ О. Гончаренко «Цифрова грамотність та онлайн-безпека в шкільній бібліотеці» був насичений актуальною та корисною інформацією. У виступі особливу увагу приділено розгляду ресурсів, представлених на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності, основним рівням цифрової грамотності, інтернет-безпеці як складнику цифрової грамотності, використанню шкільними бібліотекарями корисних онлайн-ресурсів з питань цифрової грамотності та інтернет-безпеки.
Друга частина заходу була присвячена розгляду питань щодо вдосконалення науково-методичного забезпечення діяльності шкільних бібліотек та посилення взаємодії з головним координаційним центром – ДНПБ.

Більш детальніше за посиланням https://dnpb.gov.ua/ua/naukovi-zakhody/seminary/alldigitalweek/

ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Онлайн-вебінар "Безпечний інтернет у шкільній бібліотеці"
  • Інформація про діяльність Секції працівників шкільних бібліотек ВГО Українська бібліотечна асоціація у партнерстві з ДНП бібліотекою імені В. О. Сухомлинського
  • Роль бібліотек у розбудові Нової української школи
  • Видання
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ