RSS 2.0

» » Дідова шпаківня та День зустрічі птахів хмельницькими школярами
Дідова шпаківня та День зустрічі птахів хмельницькими школярами
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 312
Дата: 8-04-2021, 15:29
Дідова шпаківня та День зустрічі птахів  хмельницькими школярамиВсеукраїнська акція «День зустрічі птахів» популярна серед школярів та юннатів Хмельниччини, які активно долучаються до проведення її заходів.
Юні природолюби 2-Б класу Хмельницького НВК № 31 разом зі своєю улюбленою вчителькою Лесею Олександрівною Шевчук дружно долучились до проведення Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» (більш детально див. відео участі дітей в Акції за посиланням: https://www.facebook.com/groups/1425379947577992/permalink/3881154745333821/).
Варто відзначити, що Леся Олександрівна в 2019 році увійшла у ТОП-50 кращих вчителів України Національної премії для вчителів-агентів освітянських змін Global Teacher Prize Ukraine. Вона постійно творчо експериментує з різними формами й методами проведення уроків і їх тематикою, значну увагу приділяючи природоохоронній та екологічній тематиці, збереженню навколишнього середовища, формування в учнів природоохоронного світогляду й екологічної культури.
Дітки ще достатньо маленькі, щоб самостійно виготовити затишні «будинки» для пернатих друзів, але дідусь Івасика Демчука допоміг і в них вийшла досконала шпаківня, у якій зможе поселитися сімейка шпаків. Для птахів - це безпека, дім, прихисток, для скверу - захист від комах-шкідників.
Під керівництвом учительки діти проводили в школі День зустрічі птахів, долучаючись до розміщення пташиної хатинки для їх пернатих друзів, уважно споглядали за процесом вивішування шпаківні на березу, допомагали її піднести і подати їх дорослому помічнику, адже розвішування шпаківень здійснюється на висоті 2 метрів і вважається роботою з підвищеним ступенем ризику, тому цю справу доручили технічному працівнику НВК.
Після того, як шпаківня була закріплена ним на березі, діти піснями й таночками дружно закликали птахів до новосілля.
Зі слів Лесі Олександрівни діти дізналися, що шпаки - комахоїдні птахи, справжні природні вороги шкідників лісу, які одними із перших повертаються із теплих країв на батьківщину, знищують шкідливих комах та їх личинок. А ще вони довідалися, що більша частина птахів нашого краю є перелітними і з приходом весни вони повертаються на насиджені місця.
У березні прилітають хижі птахи шуліки, наприкінці квітня прилітають ластівка і соловейки, останніми прилітають серпокрильці.
Розвішування шпаківень використовується ще з давніх часів, адже це гарний метод приваблювання птахів у наші сади, місцеві парки та ліси і своєрідний метод біологічної боротьби зі шкідниками дерев.
Виготовлення та розвішування годівничок і шпаківень, штучних гнізд - це найкращий спосіб оселити птахів у лісах, парках, скверах та садках для захисту їх від шкідників.
Діти довідалися, що в шпаківні можуть оселятись не лише шпаки, а й синиці, плиски, мухоловки, сови, горобці. Штучні гніздівлі не тільки дозволяють привабити в них птахів, а також допомагають підвищити рівень виживання їх потомства.
Сподіваємось, що після такої активної участі в Акції, вихованці Лесі Олександрівни не будуть байдужими до природи рідного краю і в майбутньому самостійно допомагатимуть пернатим друзям, закликаючи інших берегти пташок!

За матеріалами Хмельницького ОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні масівецькі лісівники - учасники Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» і охоронці природи рідного краю
  • Національний ЕНЦУМ оголосив проведення Всеукраїнської акції «День натураліста»
  • У вересні відбудеться Всеукраїнська акція «День натураліста»
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ