RSS 2.0

» » 9 листопада – День української писемності та мови
9 листопада – День української писемності та мови
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Українська мова та література | Автор: Dryzhal | Переглядів: 578
Дата: 9-11-2015, 22:38
9 листопада – День української писемності та мови 9 листопада – День української писемності та мови 9 листопада – День української писемності та мови Щорічно 9 листопада, в день ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, українці відзначають День української писемності та мови.
Свято відзначається згідно з Указом Президента №1241/97. Нестор Літописець був монахом Києво-Печерського монастиря (бл.1114 р.), першим давньоруським письменником і літописцем, послідовником творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Автор житій князів Бориса і Гліба, Феодосія Печерського; традиційно вважається одним з авторів «Повісті минулих літ».
Сьогодні стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Усі учні та вчителі Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки взяли участь у написанні радіодиктанту.
Мета радіодиктанту – перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.
9 листопада – День української писемності та мови 9 листопада – День української писемності та мови 9 листопада – День української писемності та мови

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

НА ВЕРХ