RSS 2.0

» » КНИГА «ПРИРОДА МАЛОПОЛІССЬКОГО ПОГОРИННЯ. РОСЛИННИЙ СВІТ» - КОЖНІЙ ШКОЛІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ
КНИГА «ПРИРОДА МАЛОПОЛІССЬКОГО ПОГОРИННЯ. РОСЛИННИЙ СВІТ» - КОЖНІЙ ШКОЛІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 604
Дата: 11-02-2016, 16:23
КНИГА «ПРИРОДА МАЛОПОЛІССЬКОГО ПОГОРИННЯ.  РОСЛИННИЙ СВІТ» - КОЖНІЙ ШКОЛІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ КНИГА «ПРИРОДА МАЛОПОЛІССЬКОГО ПОГОРИННЯ.  РОСЛИННИЙ СВІТ» - КОЖНІЙ ШКОЛІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ КНИГА «ПРИРОДА МАЛОПОЛІССЬКОГО ПОГОРИННЯ.  РОСЛИННИЙ СВІТ» - КОЖНІЙ ШКОЛІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ11 лютого у великому залі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Миколи Островського відбулась презентація книги «Природа Малополіського Погориння. Рослинний світ», яку безоплатно отримують навчальні заклади краю від Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
В заході брали участь автори книги - Валерій Васильович Новосад, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділом Ботаніки Національного науково-природничого музею Національної академії наук України і його колеги-науковці Ольга Федорівна Щербакова та Катерина Валеріївна Новосад. За їх згодою електронний формат книги буде розміщено у віртуальній бібліотеці юннатів Хмельниччини і вона стане доступною для всіх любителів природничо-краєзнавчої літератури.
Учасниками презентації та жвавих обговорень під час круглого столу також були Галина Йосипівна Фурманчук, заслужений працівник культури України, співавтор і координатор видання книги, Іван Васильович Гладуняк, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, депутат Хмельницької обласної ради, голова бюджетної комісії та Василь Богданович Сидор, кандидат технічних наук, міський голова міста Славути, ряд місцевих науковців, педагогів, методистів і фахівців природозаповідної та природоохоронної справи.
Ця книга побачила світ завдяки непересічним багаторічним дослідницьким і творчим зусиллям колективу авторів та ентузіазму їх поліських сподвижників, які подбали про її друкування.
У книзі охарактеризовані флора і рослинність регіону Малополіського Погориння. Значна увага приділена їх антропогенній трансформації та процесам біозабруднення інвазійними видами. Проаналізовані окремі урбаногенні флори регіону. Особливо широко подається інформація про раритетне фіто- й ценорізноманіття і різні рівні їх охорони. Приводяться інформативні списки рідкісних і зникаючих видів рослин міжнародної, національної та регіональної охорони. Наведені методики запровадження фітомоніторингів і вивчення популяцій видів рослин. В популярній формі приведена інформація про народногосподарське значення видів флори регіону. Значна увага приділена найбільш цікавим видам, які мають велике наукове чи господарське значення. Також надано інформацію й про основні їстівні та отруйні гриби регіону.
Велике значення приділяється питанням екологічного виховання і формуванню екоцентричної свідомості громадян. Детально охарактеризовані основні науково-просвітні та еколого-виховні центри Малополіського Погориння. А ще її текст ілюстрований 80 сторінками кольорових вклейок.
Сподіваємось, що книга «Природа Малополіського Погориння. Рослинний світ», яку сьогодні Хмельницький ОЕНЦУМ безоплатно передає в кожний заклад освіти області, стане цікавим і змістовним джерелом знань про розмаїття природи Полісся для ботаніків, екологів, спеціалістів з охорони природи, студентів і викладачів вузів, вчителів та школярів старших класів, краєзнавців та любителів природи рідного краю.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ПРИРОДА МАЛОПОЛІСЬКОГО ПОГОРИННЯ. РОСЛИННИЙ СВІТ.
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com