RSS 2.0

» » Управлінсько-методичні вектори системи виховної роботи школи в контексті національно-патріотичного виховання
Управлінсько-методичні вектори системи виховної роботи школи в контексті національно-патріотичного виховання
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 589
Дата: 26-02-2016, 13:25
А всім нам вкупі на землі
Єдиномисліє подай
І братолюбіє пошли
Т.Шевченко
Проблема національно-патріотичного виховання - вічна проблема. Прикладом освітнього закладу по створенню умов для виховання людини демократичного світогляду і культури, патріота України є Дашковецький НВК. Саме у цій інноваційній школі Віньковецького району 25 лютого 2016 року був проведений семінар заступників директорів.
Які управлінсько-методичні вектори національно-патріотичного виховання в школі (Саврій С.Г., завідуюча РМК), як зреалізувати аспекти національно-патріотичного виховання в системі розвитку виховного середовища навчального закладу (Штанько О.М., методист РМК), як забезпечити методичний супровід виконання Концепції національно-патріотичного виховання в школі (Мальована Л.В., Каракацюк О.М. – завучі Дашковецького НВК) – відповіді на такі ключові питання управлінсько-методичної роботи в контексті національно-патріотичного виховання одежали учасники семінару.
Практичний блок семінару-практикуму був представлений досвідом роботи педагогічного та учнівського колективів Дашковецького НВК. Фрагмент засідання педагогічної ради «Шляхи реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді крізь призму організації навчально-виховного процесу» продемонстрував грамотні, виважені і послідовні управлінські дії директора Ладняк А.В. із зазначеної проблеми. Модель учня-патріота, громадянина, яку створювали лідери учнівського самоврядування під час засіданння шкільного учнівського парламенту, відображає правильне і глибинне розуміння учнями сутності патріотизму. Шкільна традиція прийому в козачата «Ми роду козацького діти, землі української цвіт» відобразила партнерство школи, сім’ї і громади у здійсненні національно-патріотичного вихованння.
Надзвичайно корисними в руслі переосмислення та аналізу підходів до проблем виховання для учасників семінару стали тренінги: «Кризові явища в системі національно-патріотичного виховання» (Масловська С.М., методист-психолог РМК), «Методика впровадження програми виховних заходів з питань торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» (Штанько О.М., методист РМК).
Діалог і партнерство, величезна гордість за справу виховання дітей, позитив і виваженність, цілеспрямованість і системність, глибинність і компетентність – такими пріоритетами керується педагогічний колектив Дашковецького НВК у створенні умов для виховання людини демократичного світогляду і культури, патріота України.
Методичними порадами з досвіду роботи були насичені методичні меседжі заступників директорів. Обмін досвідом, враженнями, порадами, пропозиціями переконав учасників семінару в необхідності вдосконалювати систему національно-патріотичного виховання в школі в руслі подій та проблем сьогодення.
«Лише виховуючи українця, можна виховати укаїнця» – переконані освітяни Віньковеччини.
Методичні рекомендації семінару-практикуму
https://onedrive.live.com/redir?resid=A0A5F45EBD1D2E44!597&authkey=!AJ5rScU4c1BGKOo&ithint=file%2cdocx
Світлини https://goo.gl/photos/nHoE3f4vnYy9d7tu7

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Виховний простір освіти Віньковеччини
  • МИ – УКРАЇНЦІ!
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ