RSS 2.0

» » Інформатику вивчаймо – більш умілими ставаймо або засідання школи перспективного педагогічного досвіду
Інформатику вивчаймо – більш умілими ставаймо або засідання школи перспективного педагогічного досвіду
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Інформатика / Початкова школа | Автор: Dryzhal | Переглядів: 562
Дата: 22-04-2016, 14:06
Інформатику вивчаймо – більш умілими ставаймо або засідання школи перспективного педагогічного досвіду Інформатику вивчаймо – більш умілими ставаймо або засідання школи перспективного педагогічного досвіду Інформатику вивчаймо – більш умілими ставаймо або засідання школи перспективного педагогічного досвіду Знання інформатики – це крок до престижного майбутнього. Та людина, яка вміло володіє ІКТ, може легко реалізувати себе у будь-якій сфері, оскільки сьогодні без комп’ютера не обходиться жодна робота.
І як все-таки пощастило учням, які вже з другого класу вивчають основи комп’ютерної грамотності! Перед тим, як піти в 5 клас, вони вже вмітимуть працювати із такими програмами, як Microsoft Word, Power Point... тощо.
«Сходинки до інформатики» - так спочатку називався предмет, який увійшов у новий Державний стандарт початкової загальної освіти. Звичайно, до цього нововведення не так легко було звикнути. Вчителям початкових класів потрібно було освоїти комп’ютер, а інформатикам пристосуватись до рівня знань другокласників та освоїти методику уроку в початковій школі. Але з часом усе стало на свої місця. В 2011-202 н.р. структуру методичної роботи з вчителями початкової ланки було заплановано «Школу знання комп’ютера». Керівником цієї школи стала досвідчений педагог, вчитель-методист Перчак Світлана Володимирівна, яка на той час досконало володіла комп’ютерною грамотністю та впродовж п’яти років уже викладала варіативний курс «Сходинки до інформатики». Семінар за семінаром, засідання школи перспективного педагогічного досвіду за засіданням (ШППД). Ось так поступово тривало навчання вчителів.
Пригадати усі зроблені кроки, підсумувати роботу ШППД мали можливість вчителі молодших класів та вчителі інформатики, які викладають предмет у початкових класах, під час засідання школи перспективного педагогічного досвіду, яке відбулося 15 квітня на базі Правдівської школи.
На семінарі були присутні методист центру дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Кулик О. О., методист РМК управління освіти, молоді та спорту Мировіцька М. Й.
Після проведеної директором школи Лохвицькою Т. В. екскурсії, учасники ШППД безпосередньо перейшли до роботи. Спершу слово надали Оксані Олександрівні, яка охарактеризувала роль, проблеми та перспективи інформатики у початковій школі Хмельниччини, поділилася досвідом роботи. Методист відзначила високий рівень підготовки Перчак С. В., подякувала їй за співпрацю і за ту величезну роботу, яку вона здійснює як керівник школи перспективного педагогічного досвіду. Також були висловлені слова вдячності усім педагогам, учні котрих долучаються до участі в конкурсі інформатиків «Бобер», займають призові місця.
Про професійне зростання педагогів у викладанні інформатики в початковій школі говорила Марія Йосипівна. Методист зауважила, що спочатку у нашому районі викладання предмету «Сходинки до інформатики» здійснювалося у трьох навчальних закладах як варіативний курс – Москалівській, Новосільській та Правдівській ЗОШ. Вчителі докладали чималих зусиль для того, аби дати необхідні знання учням 2-4 класів.
– Опираючись на досвід цих педагогів, освітяни отримували максимум теоретичних і практичних знань із викладання дисципліни, - зауважує методист. – Упродовж чотирнадцяти семінарських занять учителі отримували практичні навички роботи на комп’ютері, опрацьовували інструктивно-методичні матеріали, вивчали правила безпеки життєдіяльності школярів у комп’ютерному класі, моделювали уроки інформатики тощо.
Про стан реалізації основних завдань Державного стандарту початкової загальної освіти щодо викладання предмету «Інформатика» в 2-4 класах розповіла керівник ШППД Перчак С. В. Присутні мали можливість переглянути відеоколаж «Урок інформатики очима…».
Практичний модуль був представлений грою-конкурсом «У світі інформатики». Це, за словами Світлани Володимирівни, перший конкурс знавців інформатики у школі, і проводився він для учнів 2-4 класів. Азарт, бажання перемогти, якнайкраще розповісти вірш, заспівати пісню переповнювали юних інформатиків.
Завершився семінар обміном думок і словами вдячності Світлані Володимирівні Перчак за надані знання, величезний досвід і можливість бути на «ти» із комп’ютером.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Постійно діючий семінар для вчителів 4 класів
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ