RSS 2.0

» » Юннати і учні Хмельниччини - призери фіналу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
Юннати і учні Хмельниччини - призери фіналу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 851
Дата: 10-02-2022, 13:07
Юннати і учні  Хмельниччини - призери фіналу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок Юннати і учні  Хмельниччини - призери фіналу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок Нещодавно Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України завершив підведення підсумків фінального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок (далі - УНДЗД), який проводився в минулому році відповідно до Плану всеукраїнських та міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю за основними напрямами позашкільної освіти на 2021 рік.
Конкурс проводився з метою збереження й раціонального використання мережі УНДЗД у закладах загальної середньої і позашкільної освіти України, підвищення ефективності та якості учнівської дослідницької роботи в галузі аграрних наук і задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні, залученні їх до практичної діяльності через трудове виховання.
Активну участь у заході взяли юннати й учні закладів освіти Хмельниччини. Їх робота була спрямована на вивчення агротехніки вирощування сільськогосподарських культур, набуття умінь і практичних навичок вирощування овочевих, польових, квітково-декоративних рослин та вирощування екологічно чистої продукції для учнівських їдалень.
Провідна роль у роботі УНДЗД належить сільськогосподарському дослідництву, у процесі якого юннати й учні активно брали участь у науково-дослідницькій роботі, а саме розробляли схеми дослідів, проводили фенологічні спостереження за сільськогосподарськими культурами, оформляли дослідницькі роботи.
На допомогу юним учасникам педагогами-натуралістами були розроблені відповідні методичні матеріали, проводилися семінари-практикуми, консультації та інші дії в режимі он-лайн, які сприяли підвищенню ефективності дитячої дослідницької роботи на учнівських навчально-дослідних земельних ділянках.
Подані на конкурс матеріали оцінювалися за наступними критеріями:
- рівень організації роботи юннатів та учнів на навчально-дослідній земельній ділянці;
- оригінальність проєкту розвитку УНДЗД;
- наукова і методична досконалість представлених матеріалів дослідницького спрямування;
- наявність колекційного фонду УНДЗД;
- можливість впровадження результатів дослідів у практику сільськогосподарського виробництва;
- обізнаність і володіння сучасними екологічно безпечними технологіями вирощування сільськогосподарських культур;
- високий рівень культури праці;
- якість поданих матеріалів.
Відповідно до підсумків журі в число переможців фінального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок увійшли юні натуралісти з Хмельниччини, які стали його призерами і були організаторами нагороджені Дипломами ІІ та ІІІ ступенів.
Дипломом ІІ ступеню:
- вихованці юннатівського гуртка «Основи біології» КУ Дунаєвецької міської ради «Центр позашкільної освіти» (Керівник конкурсної роботи: Бондар Ніна Анатоліївна);
- вихованці юннатівського гуртка Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (Керівник конкурсної роботи: Марховська Аліна Василівна).
Дипломом ІІІ ступеню:
- колектив учнів Песецької гімназії Новоушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району (Керівник конкурсної роботи: Космак Лариса Володимирівна);
- вихованці гуртків «Людина і довкілля», «Юні друзі природи», та «Природа рідного краю» Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (Керівники конкурсної роботи: Бацура Руслана Григорівна, Кліщар Лариса Миколаївна, Петраш Юлія Володимирівна).
Адміністрація Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України у своєму наказі від 07.02.2022 року №25 висловила вдячність дирекції ДОНМС Хмельницької ОДА та керівникам закладів загальної середньої і позашкільної освіти за здійснення ними організаційних заходів щодо проведення на місцях заходів Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок. Проблема збереження УНДЗД в закладах освіти Хмельницької області, мережа яких за 10 років чисельно зменшилася втричі, залишається відкритою й актуальною для освітян.
Вітаємо юннатів та учнів закладів загальної середньої і позашкільної освіти нашого краю та їх педагогів-натуралістів з новим успішним здобутком Хмельниччини на всеукраїнському рівні, зичимо їм нових успіхів у еколого-натуралістичній роботі і нових яскравих перемог у дослідництві та сільськогосподарській праці на юннатівській ниві.

Юлія Петраш, завідувач сільськогосподарським
відділом Хмельницького ОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати і педагоги-натуралісти Хмельниччини - переможці Всеукраїнської акції-змагання «День юного натураліста»
  • Юннати Хмельниччини - призери фіналу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
  • Юннати і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
  • Юннати і школярі Хмельниччини - фіналісти Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну

  • НА ВЕРХ