RSS 2.0

» » Педагоги-натуралісти працюють із вимушено переселеними дітьми, які знайшли прихисток від війни на Хмельниччині
Педагоги-натуралісти працюють із вимушено переселеними дітьми, які знайшли прихисток від війни на Хмельниччині
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 3 747
Дата: 9-04-2022, 20:25
Педагоги-натуралісти працюють із вимушено переселеними дітьми, які знайшли прихисток від війни на Хмельниччині Педагоги-натуралісти працюють із вимушено переселеними дітьми, які знайшли прихисток від війни на Хмельниччині Педагоги-натуралісти працюють із вимушено переселеними дітьми, які знайшли прихисток від війни на Хмельниччині За 44 дні жорстокої російської агресії, жаху убивств, насильства, мародерства і варварства російських вояків на окупованих землях України, що межують з ворожими територіями і потрапили під бомбардування, обстріли й окупацію, тисячі дітей зі своїми родинами вимушено переселялись зі своїх осель і рідних земель в інші регіони, евакуйовувалися шукаючи порятунку, в тому числі й на Хмельниччині.
Місцеві освітяни, в т.ч. натуралісти позашкілля доклали чимало своїх зусиль, метою яких стало організоване долучення цих дітей до навчального процесу та забезпечення їм освітніх послуг, а за можливості й психологічної підтримки та реабілітації після побаченого і пережитого ними жахіття й горя.
Педагоги-натуралісти міста Кам’янця-Подільського організували проведення для дітей вимушених переселенців зі східних областей навчально-пізнавальні екскурсії в міні-зоопарку міського ПНВО, залучали їх до участі у заходах челенджу «Місячник здоров’я», проведенні відео вікторини на кращого природознавця «Відгадай дерево за листям» та стартапі «Виклик для всіх - можливості для кожного» до проекту «Город на підвіконні», проведенні квесту «В здоровому тілі - здоровий дух», а ще тут підготували національно-патріотичне відео про любов до своєї Батьківщини «З Україною в серці!» (https://kp-pnvo.pp.ua/z-ukrainoiu-v-sertsi/).
Аналогічне тематичне відео підготовлено натуралістами Хмельницького ОЕНЦУМ «Ми - діти твої Україно! Наша сила в єдності» і розміщено на сайті «Юннати Хмельниччини» (http://hoencum.km.ua/). Також комплекти літератури на природничо-краєзнавчу і національно-патріотичну тематику юннатами і педагогами-натуралістами за сприяння науковців ХНУ передано для поранених воїнів у місцевий госпіталь.
Для дітей, які вимушено переїхали із зони бойових дій на Шепетівщину, педагогами-натуралістами Шепетівського міського ЦЕНТУМ організовано на базі закладу тематичні екскурсії в музеях, куточках живої природи, дендрологічному парку, реабілітаційні заняття з аніматерапії для емоційного розвантаження, майстер-класи з виготовлення сувенірів та оберегів з природного матеріалу, створено умови для проведення практичним психологом спеціальних тематичних занять з переселенцями (за запитом). Свої слова щирої вдячності вимушені переселенці залишають на сторінках Книги відгуків МЦЕНТУМ.
В комунальній установі ДМР «Центр позашкільної освіти» Дунаєвецької міської територіальної громади на базі юннатів організували тематичні екскурсії в музей-лабораторію ЦПО, перегляди мультфільмів, майстер-класи з виготовлення «Янголів-охоронців», екскурсії в Галерею дитячої творчості та солодкі столи.
Звичайно, що все це не зможе замінити дітям їх рідні домівки, але сподіваємось, що хоч трохи послабить їм біль від пережитого й утрат, сум за рідним краєм, родинами та друзями дитинства й улюбленими вчителями.

За матеріалами хмельницьких натуралістів.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Педагоги-натуралісти, лісівники й освітяни Хмельниччини оновили мережу учнівських лісництв закладів освіти та держлісгоспів
  • Юннати і педагоги-натуралісти Хмельниччини - переможці Всеукраїнської акції-змагання «День юного натураліста»
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com