RSS 2.0

» » РІЗДВЯНА КАЗКА ОЖИВА!
РІЗДВЯНА КАЗКА ОЖИВА!
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 573
Дата: 19-01-2017, 15:04
РІЗДВЯНА КАЗКА ОЖИВА!Один з найзнаменніших і найблагословенніших празників календаря, яким власне започатковується рік, є Різдво Христове, що його в народі йменують просто Різдвом.
Різдво – величне свято, яке святкує наш народ з давніх давен. Це святий, світлий, благодатний день народження Ісуса Христа, нашого Спасителя. У цей день землею ходить дух добра, віри, надії, щирої любові до усього живого.
Наш народ за час свого існування збагатився багатьма різними обрядовими дійствами: колядки, вертепи та самі ж приготування до свята, про яке ми так багато знаємо. Колядники та ряжені прославляють Христове народження та бажають добрим людям міцного здоров’я, миру, затишку та достатку.
Дуже приємно, що вже упродовж багатьох років гарною традицією залишається проведення щорічного фестивалю різдвяних колядок. І цьогоріч жителів Полонщини зібрало проведення 15 січня в районному Будинку культури благодійного фестивалю «Коляда-2017». Це дійство було справжньою феєрією. Колядки, різдвяні пісні, дзвінкі та багаті віншування лунали з вуст творчих церковних хорів, творчих колективів, гуртів художньої самодіяльності місцевих шкіл. Концертна програма як завжди була дуже цікавою та насиченою, а музичні привітання щирими та душевними.
Традиційно активним учасником фестивалю різдвяних піснеспівів залишається Будинок творчості школярів Полонської ОТГ (директор Наталія Герасимчук). Різдвяна казка ожила на сцені. Прекрасне привітання, яке підготували гуртківці було надзвичайно приємним подарунком для усіх глядачів. Вони співали колядки, пісні, читали вірші, бажали всіх гараздів та благ у Новому році для рідної України, віншували від усього серця усім людям на добро та здоров’я. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго! Можна було побачити і Різдвяну зірку – невід’ємний атрибут різдвяного обряду. А ще крім ряжених, колядників та маленьких янголят були і Дід Мороз, і Снігуронька. Благочинний храмів Полонського округу протоієрей Іоанн Ткачук юним артистам вручив знаменну грамоту за участь у святковому дійстві. Хочеться висловити щиру подяку за підготовлену театралізовану міні-виставу художнім керівникам Т. Рябусі, О. Ковальчуку, О. Григорчук, В. Богомолу та методисту БТШ Беркуті Ж.А., які завжди з неймовірним натхненням та самовіддачею сіють в дитячих серцях зерна любові до рідної землі, культури та до Бога. Адже, крім участі в фестивалі колядок, гуртківці разом із своїми наставниками провели ряд цікавих заходів у Будинку творчості школярів, вітали жителів міста із святами, брали участь в різних конкурсах, влаштовували цікаві концерти.
Різдво було і залишається святом любові. Щиро дякуємо організаторам фестивалю, усім хто долучився до цього торжества любові до Бога, до ближнього. Тому у ці прекрасні зимові дні хочеться ще раз привітати усіх краян із святами й благодатними празниками та побажати успіхів, достатку, здійснення усіх мрій, спокою душі та міцного здоров’я на многая і благая літа!

Назар Мартинюк, вихованець БТШ Полонської ОТГ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Свято
  • З Різдвом Христовим
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ