RSS 2.0

» » Віночок різдвяних колядок юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ
Віночок різдвяних колядок юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 557
Дата: 30-01-2017, 08:29
Віночок різдвяних колядок юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ Віночок різдвяних колядок юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ Новорічні та різдвяні свята - найулюбленіші зимові свята юннатів, які вони розпочинають в день Святого Миколая, а закінчують на Водохрещу.
Завершуючи їх, у дні святкування Хрещення Господнього (Водохреща, Йордан) вихованці гуртків юних картоплярів Хмельницького ОЕНЦУМ, разом зі своїм керівником Русланою Григорівною Бацурою та вчителем початкових класів Оксаною Вікторівною Жук, провели цікаве й змістовне дитяче свято «Віночок колядок», яким яскраво завершили місячник святкових новорічно-різдвяних заходів.
Дійство відбулося у креативно прикрашеному залі з чудовими різдвяними декораціями НВК № 31 м. Хмельницького за участю сценічно вбраних юних натуралістів та їх педагогів, а також батьків і гостей свята.
Масовий захід проводився з метою збагачення знань юннатів про духовні традиції та обряди українців, залучення їх до проведення різдвяного свята, виховання почуття любові й глибокої поваги до історичного минулого народу України, бажання зберігати обряди наших предків, формувати патріотичні та морально-духовні якості дітей і учнівської молоді.
Юні артисти під час святкового заходу демонстрували своє бачення Різдвяного Дива - інсценували обрядове дійство: прихід колядників до української оселі, де їх привітно зустрічали господарі, після гучної коляди з найкращими побажаннями усім доброго здоров’я та добробуту в родинному домі й «ведення кози» по хаті, господар давав хлопцям-колядникам копійки, а господиня частувала їх різноманітними гостинцями.
Під час святкового дійства юннати декламували вірші «Запах Різдва», «Снігова колядка», читали колядки-вітання на рідній українській та англійській і польській мовах, дівчата водили хоровод з хустками «Цвіте терен», хлопці колядували, разом з батьками діти співали традиційні та сучасні колядки й щедрівки «Нова радість стала», «Ой, сивая та й зозуленька», «Небо і земля».
Також в рамках заходу було проведено виставку їх дитячих творчих малюнків і різноманітних народознавчих виробів, присвячених Різдву Христовому.
А на завершення дитячого свята, господарі запросили юних колядників та усіх присутніх до святкового столу, частували їх смачними варениками з картоплею, узваром і різними смаколиками, про що подбали батьківська громада школярів та їх педагоги.
Дитячі виступи створили справжнє свято душі, продемонстрували плідну кропітку працю, творчий підхід, високий професіоналізм педагогів, як керівників юних природолюбів, так і творчість самих виконавців.
А ще варто відмітити, що святкове дійство відзначалось оригінальністю сценарію, влучним підбором колядок та їх вдалим музичним наповненням. Атмосфера заходу було дуже теплою, радісною і приємною, сповнена запахами смаколиків та дитячим ентузіазмом.
Недарма новорічно-різдвяні свята в Україні з нетерпінням очікують та люблять святкувати дорослі й малеча, адже це і Святий Миколай з дарунками, двічі Різдво Христове з колядками за католицьким та православним обрядами, Новий рік і Старий Новий рік з вітальними посіваннями, гомінкі щедрівки з Маланкою й День Святого Василя Великого, ще й зимові канікули з карантинами на додачу, а на завершення цих свят - Хрещення Господнє (Водохреща, Йордан) з освяченням води і святковими оздоровчими зимовими купаннями у ріках, ставках та озерах.
Сподіваємось, що святкування Водохрещі й усі новорічно-різдвяні свята 2017 року залишаться доброю згадкою в пам’яті юних натуралістів та яскравою сторінкою їхнього юннатівського дитинства!

Інна Міхайлиця, керівник гуртків ХОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ХІІ Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок.
  • РІЗДВЯНА КАЗКА ОЖИВА!
  • Урок безпеки дорожнього руху юннатам Хмельницького ОЕНЦУМ проводили інспектори патрульної поліції
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com