RSS 2.0

» » На фестивалі колядок та щедрівок у Острозі
На фестивалі колядок та щедрівок у Острозі
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Художньо-естетична освіта | Автор: Dryzhal | Переглядів: 463
Дата: 31-01-2017, 09:21
На фестивалі колядок та щедрівок у Острозі28 січня 2016 року за сприяння відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади було проведено виїзне практичне засідання постійно діючого семінару педагогічних працівників освітньої галузі «Мистецтво» (керівник Приймак Т.В., методист Сідорська Г.Д.) на базі першого вищого навчального закладу України та Східної Європи – Острозької академії, яка нещодавно відсвяткувала свій 440-річний ювілей. Педагоги мали змогу стати учасниками багатьох цікавих заходів, які допомогли їм покращити свої вміння, поглибити свої знання, обмінятися досвідом та поділитися власними напрацюваннями по роботі із обдарованими дітьми, які були учасниками низки конкурсів на базі університету.
Творчий колектив Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 під керівництвом голови методичного об’єднання, вчителя музичного мистецтва та основ християнської етики Приймак Тетяни Володимирівни взяв участь у XII Всеукраїнському фестивалі колядок та щедрівок, що проходив у студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького Національного університету «Острозька академія». Це дійство проводиться з метою збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю та України, підвищення духовно-культурного рівня населення, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління та суспільства загалом; обміну досвідом роботи із залучення молодого покоління до збереження народних традицій та обрядів. Крім того, цьогоріч на фестивалі встановлювався рекорд по найдовшому багатогодинному виконанні різдвяних піснеспівів.
Розпочав захід отець Василь Жуковський, який між іншим є відомим науковцем, доктором педагогічних наук, професором. Він стояв у початків відродження Острозької академії. Під його керівництвом розроблено перший в Україні навчально-методичний комплекс з основ християнської етики. Також на захід приїхало безліч колективів, церковних хорів, народних ансамблів, аматорських гуртів, представників вищих музичних навчальних закладів з усіх куточків України. Були представники із ЗМІ, Міністерства освіти і науки України, острозької інтелігенції.
Дуже емоційним, експресивним був виступ шкільного хору «Дзвіночки» (художній керівник Тетяна Приймак). Публіка не була скупою на оплески, адже якісний спів та юні школярики, які була вбрані у барвисті вишиванки не тільки радували око, а й зігрівали серце та душу кожного присутнього на цьому дійстві.
Вражаючим був виступ дуету в складі Ангеліни Будник та Вадима Каплуновського, які виконували композицію «Щедрик». Кожен глядач зміг відчути ту самовіддачу, ту любов, ту щирість, яка була вкладена виконавцями у музичний твір.
Настоятель Храму отець Василь Жуковський подякував нашим учасникам та нагородив їх грамотами, дипломами та цінними подарунками. Також Василь Миколайович подякував Тетяні Приймак за активну співпрацю із Острозькою академією та активне пропагування духовно-моральних цінностей серед учнівської молоді.
Також під час фестивалю колядок та щедрівок було проведено демонстрацію виробів юної майстрині Олесі Мафтуляк, які викликали справжній ажіотаж (Полонська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3). І це не дивно, адже всі вони були виконані із неймовірною любов’ю.
Після виступу, школярики разом із своїми педагогами мали змогу побувати на екскурсії Острозькою академією, дізнатися більше про історію цього навчального закладу, побувати в мистецькій галереї та підземеллях університету, побачити першу та єдину в Україні тріумфальну арку, зведену на честь Острозької Біблії, яку минулого року особисто відкрив Президент України Петро Порошенко.
Загалом, семінарське заняття пройшло на високому рівні, цікаво та змістовно.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ХІІ Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок.
  • Управління загальноосвітнім навчальним закладом в умовах децентралізації
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com