RSS 2.0

З Україною в серці
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 384
Дата: 4-04-2017, 12:35
 З Україною в серці  З Україною в серці Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі, зміцнення країни, активної громадянської позиції.
Тому нині, як ніколи, потрібні нові підходи, сучасні інтерактивні форми і методи в роботі педагогів з виховання патріотизму як почуття і як базової якості підростаючого покоління.
Вирішенню цих проблем був присвячений тренінг з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді за програмою “З Україною в серці”, який Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, було проведено 30 березня 2017 року на базі Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.
Програма тренінгу «З Україною в серці» схвалена вченою радою Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України і має на меті підготовку педагогічних працівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів щодо здійснення національно-патріотичного виховання. Учасниками тренінгу стали педагоги-організатори навчальних закладів Полонської громади. Розпочала роботу тренінгу Оксана Штаба, головний спеціаліст відділу, освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, яка наголосила на актуальності тематики тренінгу та ознайомила присутніх з планом заняття.
Під час роботи тренінгу панувала творча атмосфера співпраці та взаєморозуміння однодумців, рушійну роль в цьому зіграла професійна робота тренера Ігоря Гіджеліцького, завідувача науково-методичним центром виховної роботи та позашкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, який не лише проводив аналіз інтерактивних вправ, а й надавав педагогам корисні поради з національно-патріотичного виховання.
В ході проведення заняття всі учасники збагатилися новітніми методиками проведення тренінгу, цікавими патріотично спрямованими знахідками щодо реалізації різних етапів тренінгу (привітання, очікування, рефлексія, рухавка тощо), набули практичних умінь, які суттєво збагатили скарбничку досвіду кожного педагога-організатора.
Наразі педагоги Полонщини активно впроваджуватимуть набутий досвід серед дітей та учнівської молоді навчальних закладів, аби виховати справжнього патріота, який переймається національними та європейськими цінностями.

Оксана Штаба, головний спеціаліст
відділу освіти, культури, молоді та
спорту виконавчого комітету
Полонської міської ради
об’єднаної територіальної громади

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • На фестивалі колядок та щедрівок у Острозі
  • З Україною в серці
  • ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»

  • НА ВЕРХ