RSS 2.0

» » Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії
Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою | Автор: Dryzhal | Переглядів: 565
Дата: 19-05-2017, 14:43
Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії 17-18 травня управлінням освіти і науки за сприянням асоціації «Енергоефективні міста України» було проведено Дні сталої енергії, які відбуваються відповідно до європейської ініціативи «Угода Мерів», як інструмент залучення жителів міста до процесів розробки та впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку.
Розпочав Дні сталої енергії веломарафон «Дошкільнята за чисте повітря» до нього долучилися діти, мами, тати та педагоги вісімнадцяти дошкільних закладів. На території стадіону національного університету імені Івана Огієнка зібралося близько півтисячі учасників, які на велосипедах подолали визначену дистанцію, також всі команди приготували постери на тему «Ефективне використання енергії – ключ до успішного розв’язання екологічних проблем». Привітали учасників велозмагань секретар міської ради Дмитро Васильянов та начальник управління освіти і науки Світлана Старченко. Окрім слів подяки вони вручили кожній команді подарунки – спортивне приладдя, а також кожен дошкільник отримав книгу-розмальовку про чисте довкілля.
Дошкільнята спільно зі своїми батьками та вихователями по вулиці Лесі Українки розгорнули вуличну арт-галерею малюнків на тему «Мама, тато і я – ЕКОсім’я». Тематикою творчих робіт малюки звертаються до жителів нашого міста дотримуватися економії енергоносіїв.
18 травня в рамках Днів сталої енергії у позашкільному навчально-виховному об'єднанні було проведено акцію з висаджування декоративних кущів та дерев з метою оновлення міні дендрологічного парку гуртківцями ПНВО.
Одразу після вищевказаного заходу відбувся захист проектів «Практичні заходи для зниження споживання енергетичних ресурсів у дошкільному закладі» педагогічними колективами дошкільних навчальних закладів. Учасники представили надзвичайно творчі ідеї щодо підвищення енергоефективності та використання альтернативних джерел енергії у власних закладах. За участь в захисті кожен педагогічний колектив отримав цінні подарунки - світлодіодні лампи.
В цей день також для школярів була проведена театральна вистава щодо раціонального використання енергетичних ресурсів від Центру дитячої та юнацької творчості «Будиночок для Кузі».
На протязі всіх днів проведення Днів сталої енергії для навчальних закладів міста проводився тренінг з енергоаудиту «Твій дім – твої правила» від учнів СЗОШ №5, які є учасниками проекту «Школа Енергії 2.0». Даний тренінг дав можливість замислитись школярам над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в оселі, в країні та у світі загалом.
Задіявши в проекті всі міські навчальні заклади, вдалось максимально донести інформацію про потребу енергоощадності до основної цільової аудиторії – дітей, які, як відомо, є найкращими носіями інформації.
Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії Кам’янець-Подільський яскраво відзначив Дні сталої енергії

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Моніторинг якості дошкільної освіти: кваліметричний підхід
  • Енергоефективність та ефективне використання відновлювальної енергії
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com