RSS 2.0

» » Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 502
Дата: 2-10-2017, 08:03
Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на ЖитомирщиніМинулого тижня, протягом 27-29 вересня 2017 року, на Житомирщині проходив ХІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, участь в якому брали команди з 23-х областей України. Хмельниччину представили переможці обласного збору юннатів (секція юних лісівників) - команда юних лісівників Нетішинського учнівського лісництва, у складі трьох кращих юних лісівники - Аврамчук Марії, Балтажи Павла та Яцюк Людмили.
Очолювали обласну команду керівник Нетішинського учнівського лісництва, керівник гуртка «Юні лісівники» КПНЗ «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» м. Нетішина Біла Аліна Михайлівна та лісничий Державного підприємства «Славутське лісове господарство» Ткачук Андрій Петрович. Матеріальне забезпечення участі команди у цьому важливому заході здійснили лісівники базового господарства, які подбали про всі потреби юних лісівників, котрі представляли рідний край у Житомирі.
Учасників Зльоту привітали ректор Житомирського національного агроекологічного університету (ЖНАЕУ) Олег Скидан, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, Володимир Бондар, голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Володимир Вербицький та ін.
Команди обласних делегацій юних лісівників змагалися у два етапи - презентація досягнень учнівських лісництв та захист науково-дослідницьких робіт. Керівники нетішинської делегації брали участь у розширеній педагогічній нараді «Шляхи формування якісної позашкільної освіти в контексті компетентісного підходу до навчально-виховного процесу».
«Всі учнівські лісництва показали досить високий рівень знань і підготовки. Саме така юнь і творитиме майбутнє українського лісництва», – поділився своїми враженнями від почутого і побаченого на Зльоті перший заступник начальника Житомирського ОУЛМГ Роман Ільїн.
27 вересня юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представили презентацію з використанням фото і відеоматеріалів про своє лісництво, розповіли про його практичну діяльність та історію заснування, найбільші здобутки, тощо.
28 вересня команди юних лісівників та представники лісових господарств України знайомилися з роботою ДП «Баранівське ЛМГ» і захищали на його базі свої наукові роботи.
Представники Хмельниччини з м. Нетішина презентували науково-дослідницьку роботу «Вплив рудих лісових мурах (formika rufa) на якість лісових насаджень у Нетішинському лісництві».
А вже вранці 29 вересня учасники Зльоту разом із наставниками та його організаторами дружно взялися до створення «Алеї єдності лісівників України», висадивши туї та декоративні кущі на території Житомирського Національного агроекологічного університету.
Проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку ЖНАЕУ Іван Мартинчук зауважив, що на алеї зростатимуть 23 дерева, які символізують кількість учасників цьогорічного Всеукраїнського зльоту. За його словами, лісівники завжди відзначалися практичністю, тому, дбаючи про екологію регіону та озеленення міста, на згадку про проведення цього важливого заходу й вирішили висадити пам’ятну алею.
«Кожне дерево уособлює частинку душі України. Це частинка енергії, бажання зробити щось позитивне і залишити по собі гарний слід. У нашому університеті є факультет лісового господарства. Сподіваємось, що учасники зльоту виявлять бажання навчатися тут, а заразом і матимуть можливість подивитися на результати своєї роботи», - додав у своєму виступі перед учасниками заходу проректор ЖНАЕУ Іван Мартинчук.
У програмі Зльоту також були різноманітні розважальні імпрези, екскурсії, подарунки. Зокрема, юних лісівників чекала мандрівка у музей космонавтики ім. С. П. Корольова, гостини у лісівників Станишівського лісництва ДП «Житомирське ЛГ», флешмоб, урочисте закриття і нагородження переможців.
«Нехай не всі стануть лісівниками, але людьми виростуть достойними, закоханими у природу та її велич», - підсумував начальник Житомирського ОУЛМГ Андрій Курінський.
«Головне завдання шкільного лісництва - виховати розумного, дбайливого, люблячого господаря лісу», - наголошували організатори XI Всеукраїнського зльоту юних лісівників на Житомирщині.
Серед 150 учасників Зльоту журі обрало кращі команди, які й отримали відзнаки та цінні подарунки. Переможцем цьогорічного зльоту стала команда юних лісівників з Сумщини. Володарі Гран-прі отримали у подарунок квадрокоптер.
Нетішинська команда юних лісівників нагороджена дипломами.
Це був перший такий зліт для юних нетішинців, де вони хоч і не стали переможцями, але здобули для себе корисний досвід та багато нових друзів.
Команда Нетішинського учнівського лісництва щиро вдячна адміністрації ДП «Славутське лісове господарство» за сприяння і допомогу в організації поїздки юних лісівників на Житомирщину для участі у ХІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв та представляти там юних лісівників Хмельниччини.

Олена Матус, директор КПНЗ «ЦТКУМ» м. Нетішина

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні лісівники разом з дорослими лісівниками Хмельниччини відзначили своє професійне свято
  • ЛІСНИЧИЙ НЕТІШИНСЬКОГО ЛІСНИЦТВА ЩИРО ПРИВІТАВ ВИХОВАНЦІВ ЦТКУМУ
  • Кращі керівники учнівських лісництв та лісівники Хмельниччини презентували здобутки своєї спільної діяльності у м. Києві на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відтворимо ліси разом»
  • Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ