RSS 2.0

» » Екскурсія до столиці країни
Екскурсія до столиці країни
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 497
Дата: 6-11-2017, 07:44
Екскурсія до столиці країни Екскурсія до столиці країни Екскурсія до столиці країни Шкільна пора – прекрасний період у житті кожної людини. Особливо з цих років запам'ятовуються події, що відбулися під час шкільних канікул. Прекрасну можливість відмінно провести осінні шкільні канікули у серці нашої держави місті Києві надало державне підприємство «Славутське лісове господарство» для вихованців Нетішинського учнівського лісництва Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. На екскурсію діти поїхали вперше.
Знайомство з містом почалося з екскурсії в національний науково – природничий музей України - одним із найбільших науково – природничих музеїв світу і найбільшим природничим музеєм України. Він був створений у 1966 році як єдиний експозиційно-територіальний комплекс у складі Геологічного, Палеонтологічного, Зоологічного, Ботанічного та Археологічного музеїв. Музейний комплекс розташований в самому центрі Києва. Тут у 24 залах зібрано понад 30 тисяч експонатів, що розповідають про виникнення, будову і еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України.
Невеликий перекус і ми з неабияким захопленням і цікавістю здійснюємо мандрівку скрізь віки від Старокиївської гори – до Золотих воріт. Ходимо пішки і слухаємо розповідь екскурсовода про історичну частину древнього Києва. Ми побачили – град Кия, град Володимира, капище язичників, град Ярослава. Помилувались Пейзажною алеєю, пройшли «дорогою предків», відвідали Михайлівський золотоверхий монастир, помилувалися родзинкою барокко – Андріївською церквою, Софією Київською і сфотографувались біля «Золотих воріт» і пам'ятника Богдану Хмельницькому. Родзинкою екскурсії стало відвідування Пейзажної алеї та катання на одному з найулюбленіших видів транспорту киян – фунікулері. Екскурсовод Валерій був просто СУПЕР!
Наступною нашою зупинкою був монумент «Батьківщина-мати», що увінчує головну будівлю Меморіального комплексу і нагадує про подвиг народу в роки війни. Перший поверх комплексу нагадує нам, що у країні війна. Особисті фото, речі воїнів АТО пахнуть димом і смертю. Вони були вихоплені з полум’я бою… Серед них речі Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, загиблого 29 травня 2014 р. разом із 11 військовими у збитому терористами вертольоті; наймолодшого захисника Донецького аеропорту 18-річного Сергія Табали, полеглого 6 листопада 2014 р.; Героя України, колишнього «афганця» Олега Міхнюка, вбитого 20 серпня 2014 р. на Луганщині; активного учасника Революції гідності, розвідника Станіслава Дерев’янка, який передавав матеріали, коли був ще живим, але на власні очі побачити експозицію так і не встиг – загинув 27 березня 2016 р. поблизу м. Авдіївка, закривши собою товариша.
На другому та третьому поверхах ми познайомились з експозицією «Дорога війни». Матеріали, представлені у вітринах, розкривають відповідне коло подій Другої світової війни, деталізують їх через особисті людські долі. Та, мабуть, найбільше захоплення викликало у вихованців, особливо у хлопців, огляд експонатів війни, зокрема військової техніки часів Другої світової війни.
Надворі дощ, але ми поспішаємо до Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка. Саме тут створено одну з найбільших у світі колекцій живих рослин помірного поя¬су Євразії, яка нараховує 1178 видів із 113 родин, у тому числі дерев, кущів та напівкущів – 317 видів, трав'янистих рос¬лин – 861 вид.
Ми побачили експозиційні ділянки – «Ліси рівнинної частини України», «Степи України», «Українські Карпати», «Крим», «Кавказ».
В дендрарії ми побачили унікальну колекцію дерев, кущів та ліан – 1062 видів, різновидів та форм, які представлені на ділянках: «Голонасінні», «Березовий гай», «Букові», «Розові», «Горіхово-липово-кленові», «Волога долина», «Сад магнолій», «Сад бузків, або сірінгарій».
Дівчатка познайомились з єдиною в Україні колекцією квітникових рослин відкритого ґрунту (4000 видів і сортів), в якій представлено всі гру¬пи квітникових культур. Приємно було бачити великі поля хризантем.
Другий день теж був цікавим. Ми відвідали «Мамаєву слободу» - Центр народознавства «Козак Мамай». Просвітницький музей просто неба з відтворенням архітектурним ансамблем Наддніпрянщини XVIII століття.
У центрі архітектурного ансамблю, що нараховує 98 об’єктів, ми побачили козацьку триверху дерев’яну церкву в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці із дзвіницею. Неподалік від церкви на узвищі видно вітряк – символ мирної хліборобської України. Далі над двома покритими очеретом, озерами розташовуються садиби титаря, козаків-джур, козацького старшини, коваля із кузнею, гончаря із гончарною майстернею, ворожки, шинок єврея-крамаря, а також пасіка та водяний млин. Садиби складаються з різних за своїм господарським призначенням споруд: це комори, повітки, стайні, льохи, хліви, клуні, возовні тощо. Цей традиційний український краєвид доповнюється базарним майданом, управою та козацькою залогою.
Ми не могли не пройтись по головній площі Києва Майдану Незалежності – серці туристичного і культурного життя столиці. Звичайно, стела Незалежності просто велична! Це тріумфальна колона, увінчана фігурою жінки (Берегині) з калиновою гілкою в руках, висотою – 61м.
По скільки дощ не припинявся, відвідати зоопарк стало неможливим, тому екскурсовод Вікторія внесла для нас корективи і ми відвідали розважальний центр «Космополіт». Юні вихованці із задоволенням відвідали сучасний ролердром та льодову арену.
Знайомство зі столицею держави для дітей стало не тільки цікавим і змістовним, а й повчальним. Почуте і побачене під час екскурсії діти зможуть використати в навчальному процесі. І стала вона реальністю за фінансової підтримки в організації поїздки для своїх підшефних керівництва ДП «Славутське лісове господарство» на чолі з його директором Сапожніком В.В. Всі залишилися задоволені: діти – від поїздки і отриманих вражень, шефи – від дитячих «Дякуємо!».

Олена Матус, директор Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
Андрій Ткачук, лісничий Нетішинського лісництва




Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
  • ЛІСНИЧИЙ НЕТІШИНСЬКОГО ЛІСНИЦТВА ЩИРО ПРИВІТАВ ВИХОВАНЦІВ ЦТКУМУ
  • Кращі керівники учнівських лісництв та лісівники Хмельниччини презентували здобутки своєї спільної діяльності у м. Києві на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відтворимо ліси разом»
  • Лісівники і освітяни Хмельниччини презентували в столиці України здобутки співпраці
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com