RSS 2.0

» » Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю!
Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю!
Категорія: Публікація сайту / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 700
Дата: 1-03-2018, 13:45
Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю! Прийшла весна. З першими теплими сонячними променями природа, виснажена морозами, поволі пробуджується від зимового спокою. На прогрітих сонцем галявинах розцвітають дивовижні ранньовесняні рослини - первоцвіти, які вітають весну та милують людям очі своєю надзвичайною, неповторною красою. Проте, кожного року в усіх подільських і поліських регіонах Хмельниччини, в результаті незаконного збирання й продажу, місцевими жителями - подолянами та поліщуками знищуються мільйони первоцвітів, які занесені до Червоної книги України і потребують захисту.
Першими подають свої голоси на захист первоцвітів природоохоронці - екологи, лісівники, науковці, педагоги та школярі і юннати Хмельниччини, адже масове збирання первоцвітів наносить невиправну шкоду унікальній українській природі, не дає можливості рослинам утворити насіння, а виривання з цибулинками призводить до помітного зменшення їх кількості в природі, а згодом - повного зникнення цих уже рідкісних видів.
Цілком ймовірно, що через декілька років ми взагалі не зможемо милуватись чарівною красою первоцвітів, а наші нащадки будуть знати лише з книг і розповідей про Шафран Гейфелів, підсніжник білосніжний, мати-й-мачуха, сон великий та чорніючий, цибулю ведмежу, горицвіт весняний, білоцвіт весняний, конвалію звичайну, медунку темну, первоцвіт весняний, проліску дволисту, анемону дібровну та розлогу, фіалку запашну, ряст та ін.
Зважаючи на цю антропогенну загрозу для довкілля та з метою забезпечення захисту ранньовесняних квітів від винищення, педагоги і юннати Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді щороку активно долучаються до проведення заходів Всеукраїнської акції «Первоцвіт».
В рамках Акції тут з юними природолюбами проводяться змістовні еколого-натуралістичні заходи природоохоронного змісту, де вони знайомляться з первоцвітами рідного краю, з чинним природоохоронним законодавством. Педагогами закладу проводяться для дітей тематичні заняття й розвиваючі екологічні ігри тощо.
Готуючись до проведення Акції, юннати виготовили стінгазети, а також зробили природоохоронну виставку, де зібрали експозицію літератури, агітаційних плакатів і листівок, малюнків, фото й відеоматеріалів, загадок, народних прикмет, прислів’їв.
Керівники гуртків для вихованців закладу проводили майстер-класи по виготовленню з підручних матеріалів штучних ранньоквітучих рослин. Виготовлені квіти та пропагандистсько-агітаційні листівки, брошури і малюнки юннати роздали місцевим жителям, аби донести до свідомості кожного, що рідкісні весняні квіти-первоцвіти ліпше не зривати і не купувати, а милуватись їх красою в природі там, де вони зростають та примножують мальовничу красу Хмельниччини.
Юні природолюби Хмельниччини закликають усіх свідомих громадян захищати первоцвіти, зберегти їх неповторну чарівну природну красу для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже, зберігаючи життя первоцвітам, ми прикрашаємо своє життя і збережемо їх для своїх нащадків!
Бережіть первоцвіти та унікальну природу рідного краю!

Інна Міхайлиця, керівник гуртків ХОЕНЦУМ.
Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю! Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю! Збережіть життя первоцвітам - окрасі природи рідного краю!

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Первоцвіти Хмельниччини потребують захисту!
  • Захисти та збережи первоцвіти рідного краю!
  • Захисти та збережи первоцвіти рідного краю!
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com