RSS 2.0

» » ЩОРІЧНА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ» СТАРТУВАЛА або МАЙСТЕР-КЛАС ВІД АНДРІЯ ТКАЧУКА
ЩОРІЧНА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ» СТАРТУВАЛА або МАЙСТЕР-КЛАС ВІД АНДРІЯ ТКАЧУКА
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 474
Дата: 22-03-2018, 16:08
ЩОРІЧНА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ» СТАРТУВАЛА або МАЙСТЕР-КЛАС ВІД АНДРІЯ ТКАЧУКА ЩОРІЧНА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ В ТВОЇХ РУКАХ» СТАРТУВАЛА або МАЙСТЕР-КЛАС ВІД АНДРІЯ ТКАЧУКАНезвичайним був день 22 березня 2018 року для вихованців гуртків еколого-натуралістичного напряму Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Сьогодні стартувала щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вона триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.
Ми готувались до зустрічі птахів. Аліна Біла, керівник гуртків, розповіла дітям про те, яку надзвичайно важливу роль птахи відіграють у природі та сільському господарстві, пояснила, чому важливо допомагати птахам. Причина зрозуміла - птахи є вірними друзями людини в боротьбі зі шкідниками. Саме від птахів залежать врожаї у наших лісах, садах та на полях. Тож птахів треба захищати, турботливо піклуватися про них та берегти, особливо ті види, які занесені до Червоної Книги.
Вихованці знають, що першими на батьківщину повертаються граки. Недарма їх називають вісниками весни. Потім прилітають качки, журавлі, ластівки, лебеді, шпаки, соловейки, чаплі, шпаки та гуси. Пізніше з’являються зозулі, ластівки, лелеки та інші перелітні птахи, несучи на своїх втомлених крилах весну. Птахи в’ють нові гніздечка або лагодять старі за допомогою гілочок. Адже багато пташок залишили свої гнізда тут, коли відлітали на південь.
Андрій Петрович Ткачук, лісничий Нетішинського лісництва, провів для юних лісівників майстер-клас по виготовленню шпаківень. Спочатку лісничий розповів і продемонстрував різні види шпаківень. Для того, щоб пернаті друзі могли влаштуватись у наших садках чи в лісі, необхідно правильно підібрати розмір і вид шпаківні. Для синичок підійде шпаківня, висотою 20-25 см і діаметром отвору 3,5см. Для плісок треба робити житло не зовсім звичайної в нашому уявленні конструкції. Ця пташка не має достатньої чіпкості лап, тому перед входом у будинок їй потрібен невеликий трап. Вішають такі шпаківні на висоті три-п'ять метрів.
Якщо у вашому саду є коти або інші мисливці на птахів, необхідно спорудити декілька вічок в конструкції шпаківень, що б ще краще уберегти пташок.
Можна так само зробити оригінальний вигляд шпаківні - дуплянку, з шматка деревного стовбура.
Після проведеного інструктажу з техніки безпеки при роботі з деревом, вихованці приступили до самостійного виготовлення шпаківень. Юні екологи в під час заняття виготовили 10 шпаківень.
Природа – наш дім, в якому ми живемо. Дім, частинкою якого ми з вами є. І від того, як ми будемо в цьому домі жити, як ми будемо себе в ньому поводити, і залежатиме життя на планеті.
Олена Матус, директор КПНЗ «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» м. Нетішин
Андрій Ткачук, лісничий Нетішинського лісництва.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСУ
  • Допоможемо зимуючим птахам!
  • У Всесвітній день лісів юні лісівники Нетішина розпочали заходи всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»
  • 21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»
  • Чисто там, де не смітять!
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ