RSS 2.0

» » Результати участі учнів і юннатів області у Всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Канюк звичайний - птах року 2017»
Результати участі учнів і юннатів області у Всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Канюк звичайний - птах року 2017»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 795
Дата: 28-03-2018, 12:46
Результати участі учнів і юннатів області у Всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Канюк звичайний - птах року 2017» Результати участі учнів і юннатів області у Всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Канюк звичайний - птах року 2017» Результати участі учнів і юннатів області у Всеукраїнській природоохоронно-пропагандистській акції «Канюк звичайний - птах року 2017» Повідомляємо, що з метою привернення уваги учнівської молоді до проблем охорони птахів та їхніх природних біотопів, залучення учнів до активної природоохоронної роботи, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молодіМОН України та Українське товариство охорони птахів провели щорічну Всеукраїнську природоохоронно-пропагандистську акцію «Канюк звичайний - птах року 2017», у яку активно включилися учні й гуртківці закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 24 областей нашої держави, а до числа учасників і переможців увійшли й конкурсні роботи школярів і юннатів Хмельницької області.
Загалом, в журі Акції «Птах року» було розглянуто близько 800 тематичних конкурсних проектів юних природолюбів.
У рамках Акції в навчальних закладах було сплановано та проведено низку заходів, зокрема: вивчення біології канюка звичайного шляхом організації експедицій (екскурсій), виступи агітбригад, різноманітні конкурси, тематичні заняття, бесіди. Учасниками Акції - учнями та юннатами, було також вивчено біологічні особливості різних видів птахів України, які потребують охорони та проведено моніторинг чисельності канюка звичайного, досліджено вплив господарської діяльності людини на чисельність цього виду та можливості вигодівлі його в штучних умовах.
Окрім цього, юними природолюбами також було проведено масштабну природоохоронно-просвітницьку роботу.
Представлені конкурсні звітні матеріали свідчать про безпосередню практичну участь школярів у вирішенні ряду природоохоронних проблем у ході еколого-натуралістичної дослідницької роботи.
Відповідно до підсумків конкурсного журі Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Канюк звичайний — птах року 2017» до числа її переможців увійшли юні природолюби закладів освіти Хмельницької області, які брали активну участь у проведені заходів Акції та були відповідно відзначені її організаторами.
Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та Українського товариства охорони птахів за зайняте ІІ місце в Акції та кращу поробку, креативність і самобутнє сприйняття орнітофауни в рамках акції «Птах року 2017» нагороджено її переможців:
- Бойчук Софію, вихованку Нетішинського КПНЗ «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» за виріб - вишивка «Канюк» (керівник: Троцик Л.В.) (80 балів);
- Власюк Олександру, вихованку Нетішинського КПНЗ «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» за виріб «Аплікація з рослинного матеріалу та малюнки» (керівник: Троцик Л.В.) (80 балів);
- Міхей Софію, ученицю 3 класу Кам’янець-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 за виріб - аплікація з паперу (квілінг) (керівник: Гой Наталія Василівна) (60 балів) за зайняте ІІІ місце.
Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та Українського товариства охорони птахів нагороджено колективи юннатів-переможців з Хмельниччини за зайняте ІІІ місце в Акції і змістовну природоохоронну, дослідницько-пропагандистську та практичну екологічну роботу у вирішенні проблеми охорони птахів (реферати, презентації, малюнки, літературні твори):
- Вихованці гуртка «Юні зоологи» Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання (керівник: Серветник Микола Миколайович) (60 балів);
- Вихованці гуртка «Юні орнітологи» Славутського ЕНЦШ (керівник: Захарчук Володимир Віталійович) (60 балів).
Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України і Українського товариства охорони птахів нагороджено учнів-переможців за зайняте ІІІ місце в Акції та кращий малюнок і креативність сприйняття орнітофауни в рамках акції «Птах року 2017»:
- Тогочинську Юлію, ученицю 3 класу Кам’янець-Подільської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (керівник: Гой Наталія Василівна) (60 балів);
- Кучеріна Богдана, учня 9 класу Кам’янець-Подільської ЗОШ I-III ст. № 10 (керівник: Сокальська Сюзанна Миколаївна) (60 балів).
Вітаємо школярів і юннатів - переможців щорічної Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Канюк звичайний - птах року 2017» і сподіваємось на їх успішну участь у еколого-натуралістичних заходах в цьому році.

Юлія Петраш, керівник гуртків Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати і школярі Хмельниччини - серед переможців фіналу Всеукраїнської трудової акції «Юннатівський зеленбуд»
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців фіналу Всеукраїнської трудової акції школярів «Плекаємо сад»
  • Всеукраїнська акція «День натураліста»
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
  • Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015»
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com