RSS 2.0

» » Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля»
Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Дошкільне виховання / Екологія / Природознавство / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 703
Дата: 2-05-2018, 08:48
Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля» Під час екологічного місячника, приуроченого до Дня Довкілля та Всесвітнього Дня Землі, працівники Дошкільного навчального закладу № 57 «Перлинка» міста Хмельницького (завідувач - Бабій Ольга Володимирівна і вихователі: Цимбал Р.М., Квасова О.А., Горобець Н.В. та інструктор з фізвиховання Анасюк Н.А.) спільно із, запрошеними до закладу педагогами-натуралістами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, провели для дітей старшого дошкільного віку цікаве та змістовне інтегроване навчальне заняття з екологічного виховання «Наш дім - планета Земля».
Екологічний захід проводився з метою формування у дошкільнят системи екологічних знань, екологічного світогляду й виховання у них екологічної свідомості та природоохоронної культури.
Заступник директора з навчально-виховної роботи обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Демчук Л.О. та її колега - керівник гуртків Міхайлиця І.В. провели змістовний еколого-натуралістичний захід в ігровій формі, адже саме гра - це найкраща для дошкільнят форма діяльності, в процесі якої вони навчаються і дізнаються для себе багато нового й цікавого.
В процесі екологічного заняття діти старшого дошкільного віку доповнили свої знання про планету Земля, глобус (модель планети), зміну пір року та дня і ночі, різноманітність рослинного й тваринного світу, закріпили правила поведінки на природі.
Також для них було проведено цікаву наочну гру: «Яблуко - модель Землі», під час якої дошкільнята уявили, що яблуко - це є модель нашої планети, яке розрізалось на багато частинок і в кінці від нього залишилась лише одна маленька частина (1/32), шкірочка якої символізувала тоненький шар родючого ґрунту на поверхні земної кори, котрий дає усьому людству їжу. Діти дізналися, що з роками, внаслідок процесу людської життєдіяльності, природні багатства та ресурси вичерпуються і саме тому потрібно раціонально використовувати ці багатства, оберігати та примножувати їх і не забруднювати навколишнє природне середовище.
Дошкільнята зацікавлено співпрацювали з педагогами, у ході бесіди дружно проявляли активність, піднімаючи руки, відповідали на запитання ведучих, сперечалися та висловлювали свої наївні дитячі думки.
Педагоги Хмельницького ОЕНЦУМ щиро подякували працівникам ДНЗ № 57 «Перлинка» м. Хмельницького за запрошення до їх дошкільного закладу, спільну творчу організацію цікавого дитячого інтегрованого екологічного заходу, а діткам - за їх щирі й усміхнені обличчя та висловили колегам свої сподівання на майбутню творчу й плідну співпрацю.
Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля» Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля» Екозаняття для дошкільнят «Наш дім - планета Земля»


За матеріалами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні природолюби зі Старої Ушиці - серед переможців фіналу ХVІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля - наш спільний дім»
  • У Хмельницькому ОЕНЦУМ проведено обласний семінар вчителів біології опорних шкіл та керівників профільних гуртків
  • Природа України - очима дітей Хмельниччини
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com