RSS 2.0

» » Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні , найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки
Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні , найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 431
Дата: 9-11-2018, 09:50
Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні , найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки 8 по 12 жовтня в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек – 2018 у Чепелівській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Шемчука проходив тиждень шкільної бібліотеки під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).
Василь Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності, дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України. Тому всі заходи у нашій школі були спрямовані на розвиток творчих обдарувань особистості, надання їй можливості проявляти свої нахили і здібності.
Тиждень розпочався із загальношкільної лінійки, на якій було висвітлено тему тижня та оголошено план його проведення (додаток 1). Також для учнів 1-4 класів було презентовано виставку «Василь Сухомлинський – дітям» (додаток 2), а учні 5-9 класів переглянули відеоролик «Василь Олександрович Сухомлинський. Павлиський романтик» (додаток 3).
9 жовтня був проведений конкурс дитячих ілюстрацій до оповідань та казок В.О.Сухомлинського «Малюю улюблену казку», у якому взяли участь учні 2-4 класів (додаток 4), а 10 жовтня – конкурс учнівських творів «Виховуй в собі людину» (додаток 5), у якому взяли участь учні 6-9 класів.
Літературна подорож «Казковий світ Василя Сухомлинського» для учнів 1-4 класів була проведена 11 жовтня(додаток 6). Учні із задоволенням взяли участь у ній, показали свої знання та вміння, ознайомилися із казками та оповіданнями В. Сухомлинського, яких раніше не читали.
Протягом тижня також був проведений тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку» (діти читали батькам казки Василя Сухомлинського, фотографувалися разом та презентували свої фото) (додаток 7).
Цікаво проходило створення інтерактивного плакату «Крилаті вислови великого педагога» (додаток 8). Учні 1-9 класів знаходили вислів Василя Сухомлинського та в оригінальні формі презентували його на плакаті.
Завершився тиждень підведення підсумків тижня «Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини» (додаток 9). За активну участь учні школи нагороджені значками, грамотами та подяками.
Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок про те, що заходи, які відбулися у нашій школі протягом тижня, виправдали сподівання; досягнуте основне завдання місячника.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Формування творчої особистості молодшого школяра в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського
  • Твори Василя Сухомлинського – це золоті розсипи мудрості
  • Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
  • Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя

  • НА ВЕРХ