RSS 2.0

» » «Освіта – скарб; праця – ключ до нього» (П. Буаст)
«Освіта – скарб; праця – ключ до нього» (П. Буаст)
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою | Автор: Dryzhal | Переглядів: 418
Дата: 10-12-2018, 09:01
«Освіта – скарб; праця – ключ до нього» (П. Буаст)


Важливою складовою сучасної освіти є її безперервність. Випускник Нової української школи має володіти низкою ключових життєвих компетенцій і вміти навчатися упродовж життя. В свою чергу, вчитель теж має відповідати викликам часу і прогресувати в напрямку змін та реформ, зберігаючи найкращі напрацювання минулого і створюючи нові.
У закладі позашкільної освіти діти та молодь здобувають ґрунтовну та якісну допрофільну підготовку, розвивають свої вміння та навички, активно соціалізуються в суспільстві.
Вагомий внесок для ефективності навчально-виховного процесу в Будинку творчості школярів Полонської ОТГ забезпечує співпраця із Національним університетом «Острозька академія», а саме Науковим товариством ім. О. Оглоблина факультету міжнародних відносин. До слова, вже декілька років його очолює випускник БТШ Назар Анатолійович Мартинюк.
Приємно вказати, що директор Будинку творчості Наталія Олександрівна Герасимчук постійно підтримує контакти із вишем, допомагає мудрими порадами та всіляко сприяє різним ініціативам. Зі сторони Острозької академії надійним форпостом для налагодження зв’язків є декан факультету міжнародних відносин, професор Алла Євгенівна Атаманенко.
Освітні ланки «позашкілля – вища освіта», «вихованець позашкільної установи – студент», «педагог-позашкільник – викладач ВНЗ» приносять плідні результати. Представники БТШ неодноразово бували на екскурсіях в старовинному Острозі, де також ознайомлювалися з діяльністю першого вищого навчальної закладу України і Східної Європи – Острозької академії. Це дозволило молодим людям поглибити свої знання із історії України, мистецтва, культури, краєзнавства та літератури. Дуже приємно, що опісля таких поїздок окремі діти прагнуть там навчатися. І ми пишаємося, що їхні мрії збуваються і вони стають студентами цього закладу вищої освіти.
П. Буаст зауважував: «Освіта – скарб; праця – ключ до нього». Представники Будинку творчості школярів у минулому навчальному році представили більше двох десятків робіт на різноманітні всеукраїнські конкурси з проблем дослідження нашого зарубіжного земляцтва, актуальних питань історії дипломатії та міжнародних відносин. Як результат – участь у Всеукраїнському молодіжному науковому симпозіумі, дипломи переможців, подяки науковим керівникам та консультантам, книги-подарунки від української діаспори США і Канади, журнали від Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв.
Гортаючи сторінки співпраці, бачимо, що не лише юні школярі зацікавилися науковою і творчою роботою, але і педагоги змогли підвищити рівень своєї кваліфікації. Йдеться насамперед про спільні публікації із представниками згаданого вище Наукового товариства в студентському науковому журналі «Terra Incognita» (випуск 3), всеукраїнському освітньому порталі «Педагогічна преса», обласній освітянській газеті «Майбуття», збірнику науково-методичних матеріалів «Митці рідного краю» (збірник 4), тижневику «Сьогодення громади» тощо. Іншими прикладами гарної роботи є спільна участь в різних наукових подіях, обласних семінарах, регіональних зборах.
Підсумовуючи написане, зазначимо, що постійне самовдосконалення, наполегливість і праця є виправданими ключами до вершин дослідницького і мистецького Олімпу. Не варто обмежуватися традиційними підходами до навчання та виховання дітей, власного самовдосконалення. Відчиняючи нові двері, торуючи нові стежки, ми покращуємо себе і творимо квітучу Україну.

Ж. Беркута, методист БТШ,
Н. Мартинюк, голова Наукового товариства
ім. О. Оглоблина Острозької академії


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ОСВІТА ХХІ СТОЛІТТЯ
  • Увага, конкурс! УКРАЇНСЬКІЙ ДИПЛОМАТІЇ – 100 РОКІВ!
  • Увага! Конкурс! Нашого цвіту по всьому світу
  • Будинку творчості Полонської ОТГ – 85. ГОРТАЮЧИ ФОТОАЛЬБОМ…
  • НАЗУСТРІЧ ЮВІЛЕЮ

  • НА ВЕРХ