RSS 2.0

» » В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУ
В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 459
Дата: 6-02-2019, 07:51
В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУВ ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУВ ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУ
Виховання та навчання починаються з найперших років
існування і тривають до кінця життя.
Платон


5 лютого поточного року в Національному університеті «Острозька академія» було проведено науково-методичний салон «Студентське та учнівське самоврядування: проблеми та перспективи співпраці».
Роль організаторів взяли на себе факультет міжнародних відносин та його Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина. Гостями заходу були педагогічні працівники виховного циклу (заступники директорів шкіл з виховної роботи, педагоги-організатори) Полонської міської об’єднаної територіальної громади (Хмельницька область).
При реєстрації кожен мав змогу отримати невеличку валентинку із «вітанням» від відомих українських та світових діячів науки, культури та мистецтва. Серед них, можна було віднайти особливу та отримати приємні подарунки.
Учасників науково-методичного салону привітали Алла Атаманенко, декан факультету міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор та Назар Мартинюк, голова Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина.
Першою частиною салону був теоретичний модуль, де студентами Академії було виголошено декілька змістовних доповідей про особливості та перспективи взаємодії студентського та учнівського самоврядування, їхні спільні та відмінні риси. Цікавими були пропозиції доповідачів про удосконалення роботи учнівських об’єднань на прикладі організації різноманітних заходів, які вже давно є традиційними для НаУ ОА.
Заступник голови Братства спудеїв НаУ ОА, голова секції міжнародних відносин та світової політики Наукового товариства, секретар студентської ради факультету міжнародних відносин, організатор молодіжної Моделі ООН в університеті, студент IV курсу спеціальності «Міжнародні відносини» Валерій Мирончук зробив наголос на учнівському самоврядуванні в школі як першій сходинці вдалої реалізації активної особистості в закладі вищої освіти.
Перший заступник голови Наукового товариства імені О. Оглоблина, студент IV курсу спеціальності «Історія» Олександр Мартинюк розповів про свою участь у міжнародній студентській школі «Згадуючи конфлікти, думаючи про минуле: пишемо історію разом», наголосивши, що ідеї подібних проектів слід використовувати та втілювати в закладі освіти будь-якого рівня.
Про те, що успішний школяр, який проявляє себе в організації та роботі учнівського самоврядування, продовжує розвивати свої здібності в університетському житті та, як наслідок, зростає свідомим та успішним громадянином держави із лідерськими якостями розповів Дмитро Свердлюк, голова студентської ради факультету міжнародних відносин, студент ІІІ курсу спеціальності «Історія та археологія».
Корисним та цікавим був психологічний тренінг, який провела кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри громадського здоров’я Наталія Кулеша.
У практичній частині учасникам салону було запропоновано виконати низку інтерактивних вправ, опрацювати результати анкетувань, побесідувати про те, чи не заважає активна громадська робота головній меті навчально-виховного процесу – здобуттю якісних та міцних знань, а головне: чи шкільне та студентське самоврядування розвиває ключові життєві компетентності, формує налаштування на навчання упродовж життя.
Опісля відбулися «дискусійні гойдалки». За круглим столом педагогічні працівники та студенти обговорили особливості організації самоврядування в школах та університетах. Опираючись на вже здобутий досвід, студенти вказали на те, що хотіли б змінити в роботі з учнями, висловили свої поради. Спілкування пройшло у дружній атмосфері.
Перерви між частинами методичного заходу також були цікавими та змістовними. Усі охочі мали змогу переглянути цікаві відеоролики та дізнатися, як їхнє ім’я звучить та пишеться японською мовою, завдяки студентці ІV курсу спеціальності «Історія» Інні Костюкевич, а також побувати на екскурсії Острозькою академією.
Наприкінці було підбито підсумки роботи науково-методичного салону, обговорено його результати та ефективність, а його учасникам було видано сертифікати та книги-подарунки, які були люб’язно надані НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» НаУ ОА (інституту, в свою чергу, вони були подаровані Науковим товариством імені Шевченка в Америці для поширення в Україні). Зі словом подяки від гостей звернулась головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Оксана Штаба.
Завершилося зібрання на дуже позитивній ноті – усі охочі мали змогу помилуватися гарними краєвидами та відвідати справжнє «лебедине озеро» на околиці Острога, яке стало туристичною принадою цього сезону.
Організатори висловлюють щиру подяку відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, його методичному кабінету та усім, хто долучився до проведення заходу та плекають надію на подальшу плідну співпрацю!

За матеріалами прес-служби Наукового товариства
студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина
факультету міжнародних відносин
Національного університету «Острозька академія»


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • «Освіта – скарб; праця – ключ до нього» (П. Буаст)
  • ОСВІТА ХХІ СТОЛІТТЯ
  • Увага, конкурс! УКРАЇНСЬКІЙ ДИПЛОМАТІЇ – 100 РОКІВ!
  • Всеукраїнський конкурс «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра».
  • Увага! Конкурс! Нашого цвіту по всьому світу
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com