RSS 2.0

» » Хмельницькі екологи побували на семінарі у Мінську
Хмельницькі екологи побували на семінарі у Мінську
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 312
Дата: 12-02-2019, 07:50
Хмельницькі екологи побували на семінарі у МінськуХмельницькі екологи побували на семінарі у МінськуХмельницькі екологи побували на семінарі у МінськуХмельницькі екологи побували на семінарі у Мінську З 7 по 8 лютого цього року в м. Мінську Республіканський центр екології та краєзнавства проводив семінар-практикум «Основные направления и перспективы развития эколого-биологической деятельности с обучающимися», участь у якому, за запрошенням його гостинних організаторів, приймав представник педагогів-натуралістів України і нашого краю - директор Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Климчук Василь Васильович.
За дорученням директора Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, к.п.н. О.І.Фасолі та директора Національного ЕНЦУМ, д.п.н., професора В.В.Вербицького він привітав учасників заходу від імені педагогів-натуралістів України і рідного краю та виступив перед білоруськими колегами на пленарному засіданні з доповіддю на тему «Педагогічні інновації навчально-методичного забезпечення гурткової роботи в позашкільних еколого-натуралістичних закладах і закладах загальної середньої освіти Хмельницької області».
Климчук В.В. поділився досвідом навчально-методичної, науково-педагогічної, організаційно-масової і навчально-виховної діяльності профільних еколого-натуралістичних закладів та дитячих творчих об’єднань України й Хмельниччини, збереження їх мережі в умовах «оптимізації» і євроінтеграції, забезпечення організації систематичного та активного залучення учнівської молоді краю до участі в міжнародних, Всеукраїнських і регіональних еколого-натуралістичних та інших природоохоронних і природознавчих заходах та напрямках еколого-натуралістичної роботи.
Також він розповів білоруським колегам про напрямки й аспекти діяльності експериментального майданчика Національної академії педагогічних наук України на базі Хмельницького ОЕНЦУМ, який з 1994 року планомірно і наполегливо реалізовує 4 спільні науково-освітні проекти, до котрих організовано долучаються творчі групи з числа педагогів-ентузіастів юннатівської справи, науковці-природничники, педагогічні й учнівські колективи закладів освіти області:
- «Позашкільна освіта - науково-методичне забезпечення екологічної освіти та морально-духовного виховання дітей, учнівської і студентської молоді»;
- «Формування творчої і соціально активної особистості засобами телекомунікаційних проектів у позашкільному навчальному закладі»;
- «Сучасні здоров’язбережні технології навчання і виховання школярів як шлях до якісної освіти»;
- «Формування національно-патріотичних почуттів дітей, учнівської і студентської молоді юннатівськими формами роботи в контексті українського патріотизму та євроінтеграції України».
Розповів білорусам також і про аспекти створення електронної бібліотеки юннатів Хмельниччини, Хмельницького ОІППО й ОЕНЦУМ і Національного ЕНЦУМ та розміщення на їх сайтах літератури природничо-краєзнавчого змісту для освітян, дітей, учнівської і студентської молоді.
У семінарі-практикумі брали участь усі 23 керівники позашкільних закладів еколого-біологічного профілю діяльності, представники Міністерства освіти і ряду наукових установ республіки, педагоги-ентузіасти юннатівської роботи і гість з Росії - директор Федерального державного бюджетного освітнього закладу додаткової освіти «Федеральний дитячий еколого-біологічний центр» Менніков В.Є., який під гучні аплодисменти вручив педагогам закладу спеціальні медалі московського ґатунку і урочисто підписав з білоруською колегою - Онуфрович Оленою Володимирівною договір про співпрацю.
Більш детально тематику виступів та відомості про доповідачів див. у Програмі республіканського семінару-практикуму, що додається.
Окрім круглого столу й обговорення актуальних проблем, учасники заходу побували в Міжнародному державному екологічному інституті імені А.Д.Сахарова Білоруського державного університету, де співпрацювали з його керівництвом і науковцями, а в оновленому Центральному ботанічному саду Національної академії наук Білорусії з цікавістю познайомилися з колекціями рослин та умовами, створеними для їх існування.
Запропонувавши мінським господарям ряд варіантів творчої науково-методичної, природоохоронної і природничо-краєзнавчої співпраці, за дорученням та від імені директора Національного ЕНЦУМ і його колективу, директор Хмельницького ОЕНЦУМ Климчук В.В. запросив білоруських колег, у першій декаді червня 2020 року на святкування юннатами й освітянами України 95-річчя Національного ЕНЦУМ.

Зотова О.В., методист Хмельницького ОЕНЦУМ.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Панель керування

Логін
Пароль

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Наша адреса:


29013, м. Хмельницький
вул. Проскурівського Підпілля, 139
E-mail:
hoippo@ukr.net
visnykhm@i.ua
majbuttya@gmail.com

НА ВЕРХ