RSS 2.0

Цікава подорож
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 340
Дата: 9-06-2019, 18:36
Цікава подорож Цікава подорож Цікава подорож Цікава подорож Цікава подорож Цікава подорож Цікава подорож
28- 29 травня вихованці гуртка «Юні лісівники» КПНЗ «ЦТКУМ» разом з керівником гуртка Аліною Білою та директором центру Оленою Матус здійснили мандрівку Умань - Вінниця. Цю незабутню подорож організували нам наші шефи, ДП «Славутське лісове господарство» та Нетішинське лісництво.
У старовинному місті Умань, що розташоване в Черкаській області, знаходиться одна з найвизначніших пам’яток ландшафтного мистецтва в Європі – Національний дендрологічний парк Софіївка. Місто Умань зустріло нас теплими промінцями літнього сонця та веселою посмішкою екскурсовода, яка супроводжувала нас протягом всієї екскурсії.
Зараз у Національному дендрологічному парку України «Софіївка», який заодно є науково-дослідним інститутом Національної академії наук України, можна познайомитися з 3323 видами, формами, сортами місцевих і екзотичних дерев і кущів. Кажуть, любов здатна творити чудеса. У цьому не виникає сумнівів, коли перед твоїм поглядом відкривається уманська Софіївка – дивовижний рукотворний сад, в якому переплелись казка та реальність, легенди, міфи та щось вічне, невловиме та загадкове…
Того ж дня ввечері побували у м. Вінниці, де мали змогу помилуватися водяними виставами фонтану «Рошен». Вінницький світломузичний фонтан «Рошен» визнаний одним із найбільш видовищних плавучих водограїв Європи. Високі інженерні технології та правильно підібране освітлення забезпечують неймовірне водне шоу. Проектор, аудіосистема, підводні ліхтарі, лазери створюють цілий спектакль із живої води, хвиль і класичної музики.
Плавуча платформа довжиною 94 та шириною 7,5 метра за допомогою лазерної системи, яка транс¬лює на водній поверхні різні зображення й навіть відеокліпи, у вечірній час перетворюється на справжній водяний театр, що поєднує світлове, музичне й водне шоу. Складається враження, ніби фонтани підтанцьовують під твори великих композиторів. Вражає й розмах водних каскадів. Лише уявіть собі: висота центрального струменя сягає 60 метрів, що дорівнює 24-поверховому будинку.
Другого дня було не менш цікаво… Екскурсія до музею «Автомотовелофоторадіо». Унікальність музею «Автомотовелофоторадіо», не тільки у його довжелезній назві, а й у ретро-експонатах, яких понад 100! Тут можна не лише подивитися на автомобілі з минулого століття, а й посидіти в них, торкнутися історії в прямому сенсі цього слова. Примітно, що всі експонати справні та працюють, багато з них є символами минулої епохи. Тільки у вінницькому музеї ретро-автомобілів ми змогли відчути себе водієм «Перемоги» чи «Волги», зробити фото на пам`ять у військовій формі.
А ще, надзвичайний «Інтерактивний музей науки». У кількох залах, загальною площею більше 1000 квадратних метрів, розташовано півтори сотні експонатів, які можна крутити, тягнути, штовхати, смикати, лазити по них та бігати навколо. Основні закони фізики (механіки, кінетики, оптики, електрики, гідродинаміки, акустики) тут пояснюють просто та наочно. А ще презентовано біологію та анатомію. Все, щоб пробудити інтерес до науки у найменших! А дорослі тут можуть згадати як досліджували світ та його дива свого часу і, не виключено, теж впасти у дитинство: стільки всього захопливого навколо!
Завершилось перебування у Вінниці неймовірною прогулянкою на теплоході «М.І.Пирогов» по річці Південний Буг.
Завдяки поїздці ми здійснили подорож крізь час. Додому усі поверталися в піднесеному настрої, сповнені нових вражень, радісні та щасливі.
Хочеться висловити слова подяки Сапожніку В.В., директору ДП «Славутське лісове господарство» та Андрію Ткачуку, лісничому Нетішинського лісництва за чудову подорож та приємні враження!

Аліна Біла, керівник гуртка «Юні лісівники» КПНЗ «ЦТКУМ» м. Нетішина.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі. Василь Сухомлинський
  • МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСУ
  • Юні лісівники вітали шефів
  • Пишаємося своєю історією
  • Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com