RSS 2.0

» » Юннати Хмельниччини - серед переможців VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору юних ботаніків
Юннати Хмельниччини - серед переможців VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору юних ботаніків
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 336
Дата: 20-06-2019, 10:42
Юннати Хмельниччини - серед переможців VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору юних ботаніківЮннати Хмельниччини - серед переможців VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору юних ботаніківЮннати Хмельниччини - серед переможців VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору юних ботаніківЗ 28 по 30 травня ц.р. вихованці гуртка «Біологія рослин» Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді гідно й успішно представляли на Запоріжжі юннатів та школярів рідного краю під час VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних ботаніків, за що були належно оцінені й відзначені його організаторами.
Обласна команда юннатів, у складі якої були вихованці гуртка Савчук Дар’я та Голюк Марина, десятикласниці Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, очолювана Покотилюк Вітою Василівною - керівником гуртка «Біологія рослин» за сумісництвом, вчителем біології, екології і природознавства Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, поряд з командами юннатів закладів загальної середньої і позашкільної освіти з 16 областей України, на конкурсній основі презентувала результати власної дослідницької діяльності під час експедицій по територіях природно-заповідного фонду свого регіону, знання ботаніки та брали участь у конкурсі світлин рослин-ендеміків пам’яток природи.
Важливим моментом Збору був ботанічний практикум «Творча лабораторія природи. Рослинний світ Національного історико-культурного заповідника України «Хортиця», де учасники Зльоту використовували «Робочий зошит польових досліджень» з відомостями про рослинний світ Запорізької області та знаменитого козацького острова Хортиця, розроблений науковцями Запорізького національного університету, які включили до цього зошита завдання практикуму та ряд методик польових досліджень.
Під час практикуму юннати у складі 3-х груп знайомились з острівним рослинним світом та виконували ботанічні завдання, які потім презентували у своїх виступах-захистах польових досліджень, в т.ч.:
І група:
- Аборигенні деревно-чагарникові рослини біостанції Запорізького національного університету;
- Рідкісні та зникаючі рослини острова Хортиця.
ІІ група:
- Морфолого-екологічна характеристика аборигенних деревних порід біостанції Запорізького національного університету;
- Степова рослинність острова Хортиця.
ІІІ група:
- Інтродуковані деревно-чагарникові рослини біостанції Запорізького національного університету;
- Оцінка успішності природного поновлення аборигенних деревних рослин.
Команди юннатів гостинно зустрічав Запорізький національний університет, адже ряд його провідних науковців були членами журі всіх конкурсів зльоту. Під час культурно-розважальної програми для них проводилася екскурсія по місту Запоріжжя, відвідування Запорізького муніципального театру-лабораторії «Vie», історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», демонструвався герць-виступ запорізьких козаків тощо.
Відповідно до підсумків журі VІІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних ботаніків, Хмельницька обласна команда юннатів здобула І місце у фотовиставці, ІІІ місце в конкурсі-презентації досвіду дослідницької діяльності під час експедицій на території природно-заповідного фонду свого регіону та ІІІ місце у презентації виконання завдань ботанічного практикуму на території Національного заповідника «Хортиця», за що команду і усіх її представників організатори Збору нагородили грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, цінними подарунками та вручили їм пам’ятні сувеніри.
Вітаємо юннатів і школярів Хмельниччини з черговою перемогою та зичимо їм нових успішних здобутків на ниві знань і юннатівської праці.

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні знавці ботаніки з Хмельниччини - серед переможців VIІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних ботаніків у Миколаївській області
  • Юннати Красилівщини здобули призові місця на VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніків
  • Про результати участі школярів і юннатів області в ХІ Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник»
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ