RSS 2.0

» » «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини» - посібник для педагогів-натуралістів і лісівників України
«Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини» - посібник для педагогів-натуралістів і лісівників України
Категорія: Публікація сайту / Біологія / Екологія / Природознавство / Хімія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 686
Дата: 14-08-2019, 08:32
З метою забезпечення потреб керівників учнівських лісництв і гуртків юних лісівників закладів освіти нашого краю та України у літературі навчального й методичного змісту, педагогами-натуралістами і лісівниками Хмельниччини за участі Хмельницького ОІППО, Національного ЕНЦУМ, ряду відомих науковців - рецензентів і фахівців лісогосподарської справи Поділля, міст Києва та Львова, у ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» видано навчально-методичний посібник «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини» (автор - М.А. Зведенюк, керівник зразкового учнівського лісництва «Пліщинське», вчитель хімії Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетівської районної ради, відомий нині В Україні педагог-натураліст і автор навчальної програми гуртка «Юні лісівники» з грифом МОНУ та навчальних видань «Живі смарагди Шепетівщини», «Ліси Хмельниччини», співавтор методичного посібника для керівників учнівських лісництв).
Свою змістовну й непересічну працю автор посібника - Микола Андрійович Зведенюк приурочив 95-річчю юннатівського руху в Україні, який натуралісти готуються гідно зустріти і святкувати в наступному році (див. детальніше електронний формат книги за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1755HGRHqXQlxsvGLYWBlesDhqxa3t7BH/view ).
Високу оцінку змістовності й актуальності для освітян і системи позашкілля посібника у Передмові до нього дав президент Національної АПН України Василь Григорович Кремень, а у Післямові - директор Національного ЕНЦУМ Володимир Валентинович Вербицький.
Посібник підготовлений автором та хмельницькими педагогами-натуралістами на допомогу освітянам і лісівникам, які співпрацюють у контексті інтеграції позашкільної освіти із загальною середньою освітою для забезпечення учням та гуртківцям глибоких, змістовних і якісних знань про ліс та лісогосподарську справу, організації і проведення з ними наукової дослідницько-експериментальної роботи на лісівничу тематику, практичної реалізації педагогами закладів освіти спільно з лісівниками інноваційних ідей лісової педагогіки та STEM-освіти.
Значну увагу в посібнику приділено тематиці національно-патріотичного виховання неповнолітніх юннатівськими формами роботи у контексті українського патріотизму й збереження природи рідного краю, залученню юних лісівників до активної участі у природоохоронних заходах і навчальній лісогосподарській праці та профорієнтації їх на лісогосподарські професії.
Протягом минулого навчального року посібник, обсяг якого нараховує 752 сторінки, проходив апробацію в закладах освіти України і отримав схвальну оцінку педагогів, які працювали за гуртковою програмою автора та творчо використовували його розробки навчальних занять.
М.А. Зведенюком було враховано їх зауваження, пропозиції і поради, внесені й усі зміни, які також радили йому та вважали за необхідність місцеві лісівники, педагоги, методисти й науковці-рецензенти (див. спільну рецензію І.Д.Беха та В.В.Вербицького на рукопис книги за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1NdmmLG3nZzpnLX7pNqOjU_hfsXBFcKld/view ).
Організаторами цього науково-освітнього проекту запропоновано керівникам органів управління освітою і дирекціям держлісгоспів врахувати кількість шкільних учнівських лісництв і гуртків юних лісівників у регіонах та спільно з шефськими лісогосподарськими підприємствами організувати придбання у видавництві й урочисту презентацію примірників навчально-методичного посібника «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини» в закладах освіти на учнівських лінійках з нагоди початку нового 2019-2020 навчального року та під час лісівничого тижня 9-15 вересня цього року.
Для координації проведення заходу Мережу учнівських лісництв і гуртків юних лісівників у закладах освіти України (2018-2019 навч. року) столичними координаторами проекту було направлено усім обласним управлінням лісових і мисливських господарств та департаментам освіти і науки облдержадміністрацій.
Замовлення автора, лісівників та натуралістів на друкування й продаж тиражу книг посібника виконує хмельницьке ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ», у якого можна придбати потрібну для закладів освіти регіону кількість примірників за ціною виробника (1 примірник - 268,00 грн., без ПДВ). Пакет документів на придбання лісівниками книг посібника за безготівковим розрахунком у видавця в ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» отримало кожне обласне УЛМГ України.
Варто відзначити, що лісівники Хмельниччини уже оплатили перші 100 примірників для потреб підшефних шкіл і учнівських лісництв (див. Мережу учнівських лісництв Хмельницької області за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1bbrSqGQzglRmOyOPLky6pIuPNxfcKTXy/view ).
Ця книга поповнить екологічні бібліотеки в школах та позашкільних закладах області і займе гідне місце на бібліотечних полицях та в електронній юннатівській бібліотеці поряд з «Лісами Хмельниччини», «Річками Хмельниччини», «Юннатами Хмельниччини», «Рибами, земноводними, плазунами та звірами Хмельниччини», «Птахами Хмельниччини», «Грибами Хмельниччини», «Флорою Хмельниччини», «Історією міст і сіл Хмельниччини», «Натуралістами України», «Хмельниччиною» та іншими спільними виданнями натуралістів Хмельницького ОЕНЦУМ і друкарів «ПОЛІГРАФІСТА», котрі користуються попитом в учнів та їх педагогів.
Сподіваємось, що зважаючи на актуальність для шкіл і позашкілля матеріалів, поданих автором у посібнику «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини», він стане в нагоді педагогам нашої області та інших регіонів України і заслужено посяде важливе місце в науково-педагогічній творчості та еколого-натуралістичній літературі, буде значною підмогою педагогам і лісівникам у створенні умов для творчої самореалізації, духовного самовдосконалення та професійного самовизначення учнівської молоді, підвищенні ефективності і якості навчання юних лісівників та підготовці в учнівських лісництвах майбутніх господарів лісів Батьківщини - справжніх патріотів України.

Олена Зотова, методист ХОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Лісівники та освітяни Хмельниччини провели обласний семінар-практикум керівників учнівських лісництв
  • Кращі керівники учнівських лісництв та лісівники Хмельниччини презентували здобутки своєї спільної діяльності у м. Києві на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відтворимо ліси разом»
  • Живі смарагди Шепетівщини
  • Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв
  • Юні лісівники - майбутні господарі лісів Хмельниччини
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com