RSS 2.0

» » Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини
Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 303
Дата: 17-09-2019, 08:35
Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини Відповідно до рішень колегії Державного агентства лісових ресурсів України від 23.05.2019 року і 27.06.2019 року лісогосподарські підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства оголосили проведення 09-15 вересня 2019 року лісівничого тижня, до участі в якому протягом цих днів активно долучили педагогів і учнівські колективи місцевих закладів освіти, органи самоврядування та громадськість, максимально привернувши увагу територіальних громад Хмельниччини до проблем охорони, захисту і збереження лісів рідного краю.
Заходи Тижня приурочувалися до професійного свята - Дня працівника лісу, який щорічно відзначають в третю неділю вересня працівники лісового господарства, лісової, деревообробної та целюлозно-паперової промисловості України, а в цьому році - 15 вересня.
В переліку спільних заходів лісівників і освітян краю було передбачено:
- Прес-конференція керівника Держлісгоспу для місцевих ЗМІ;
- Фотовиставка на лісівничу тематику у закладах освіти, громадських місцях та підсумкова фотовиставка в приміщенні лісгоспу;
- Дитячі конкурси малюнків і фото на лісівничу тематику з відзначенням їх кращих учасників та переможців;
- Озеленення закладів загальної середньої та позашкільної освіти, дитячих садочків, інших соціальних об’єктів;
- Виставки-продажі товарів народного споживання, недеревних лісових продуктів;
- Виїзні засідання з представниками ОТГ та органів місцевої влади, виїзні тури «Стань лісівником».
- Зустрічі з учнями і вихованцями закладів освіти (учнівські лісництва, гуртки юних лісівників, «зелені патрулі») та тематичні уроки, заняття й лекції для них і їх педагогів. Презентації навчальної літератури на лісознавчу, лісогосподарську і природоохоронну тематику, для забезпечення якої лісгоспи придбали 105 книг «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини».
До участі у лісівничому тижні долучилися й 46 учнівських лісництв закладів загальної середньої і позашкільної освіти та лісгоспів Хмельницької області, в яких у 2019-2020 навчальному році навчаються і виховуються 1064 юні лісівники (див. про обласну мережу учнівських лісництв за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1UnmWmxn3P4M3vKVXaqXl_NvdmPnWAkzo/view .
Яскравим прикладом цікавого й змістовного проведення заходів Тижня і ефективного співробітництва лісівників з освітянами є Державне підприємство «Шепетівське лісове господарство», дирекція якого та працівники колективу щоденно проводили комплекс заходів, рекомендованих Державним агентством лісових ресурсів України, Хмельницьким ОУЛМГ та Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА, приділяючи значну увагу співпраці з дирекціями й педколективами закладів освіти Шепетівщини, а особливо тим школам, де під патронатом лісгоспу діють учнівські лісництва та гуртки юних лісівників.
Згідно з наміченим планом заходів Тижня, відбулися зустрічі з дитячими колективами і юними лісівниками шкільних учнівських лісництв директора лісгоспу Сасюка В.М. та його підлеглих. Володимир Михайлович разом з інженером лісових культур підприємства Кирильчук А.О. відвідав учнівські лісництва «Барвінок» (Шепетівська ЗОШ №4) та «Юнацька варта» (Шепетівський НВК №3), де поспілкувався з їх вихованцями про важливість лісу в житті людини і практичній участі школярів у збереженні лісових багатств рідного краю для сьогодення та прийдешніх поколінь.
Під час зустрічі він презентував їм книгу «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини», яку написав їх земляк, керівник зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» М.А. Зведенюк, автор навчальних книг на лісівничу тематику «Живі смарагди Шепетівщини» й «Ліси Хмельниччини», за якими нині навчаються місцеві учні і студенти. Даруючи школам примірники книги, Володимир Михайлович висловлював сподівання, що цей змістовний навчально-методичний посібник стане настільною книгою та істотно полегшить роботу для педагогів - керівників гуртків юних лісівників і учнівських лісництв.
Під час Тижня на шкільних лінійках лісівники Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» урочисто вручили цю книгу усім школам, де діють учнівські лісництва і гуртки юних лісівників.
Варто відмітити, що відповідно до підсумків лісівничого тижня, який переконливо показав важливість пропагування лісогосподарської справи, знань про ліс, його охорону й захист в громадському середовищі і, особливо, серед неповнолітніх, були відзначені його організаторами всі активні учасники та переможці тематичних конкурсів.

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • «Юні лісівники - майбутні господарі лісів Батьківщини» - посібник для педагогів-натуралістів і лісівників України
  • Юні лісівники разом з дорослими лісівниками Хмельниччини відзначили своє професійне свято
  • 21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»
  • Науково-практична конференція лісівників, освітян і науковців Хмельниччини
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com