RSS 2.0

» » Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків
Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. | Автор: Dryzhal | Переглядів: 490
Дата: 11-10-2019, 09:13
Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків
Скільки б ти не жив, усе життя слід вчитися.
Сенека

10 жовтня 2019 року педагогічні працівники освітньої галузі «Основи здоров’я» Полонської міської об’єднаної територіальної громади (Хмельницька область) стали учасниками нестандартного семінару-практикуму на базі Національного університету «Острозька академія» – науково-методичної експедиції (освітнього консалтингу) «Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків». Організаторами методичної події виступили факультет міжнародних відносин та його Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина (НТО).
Захід розпочався у залі засідань вченої ради Адміністративного корпусу НаУОА реєстрацією учасників, проведенням акції «Смайлик, все буде кльово…» та ознайомленням із програмою роботи й наочними матеріалами про розмаїття освітніх програм університету. Із вітальним словом до учасників звернулися декан факультету міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор Алла Євгенівна Атаманенко та президент НТО Назар Мартинюк. Практична частина семінару була проведена у інноваційній формі – науково-методичній толоці «НУШ – простір можливостей», яка органічно поєднала три навчальні модулі: методичні шахи «Тріада нової освіти», педагогічне панно «Статистика на поміч», дискусійні гойдалки «Що робити далі?». Педагоги обговорили актуальні питання розбудови національної системи загальної середньої освіти в умовах реформування. За «круглим столом» було порушено проблеми впровадження практичної складової в навчально-виховний процес, способів вдосконалення індивідуальних траєкторій самоосвіти та розвитку сучасного вчителя і здобувача загальної середньої освіти, важливості створення уроку, що формуватиме компетенції, які стануть у пригоді в подальшому житті, тонкощів роботи із дітьми, що перебувають на інклюзивній формі навчання. Працюючи із роздатковими матеріалами, учасники аналізували статистичні дані, які висвітлювали за різними критеріями рівень зацікавлення предметом «Основи здоров’я» учнівської молоді, студентів, педагогічної спільноти та батьків дітей.
Опісля, гостей було запрошено на екскурсію Національним університетом «Острозька академія» у головному корпусі вишу, яку провів кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Віталій Олександрович Бондарчук.
«Родзинкою» семінару був психологічний тренінг, який провела кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри громадського здоров’я Наталія Петрівна Кулеша. У затишному та дружньому колі відбулося спілкування освітян, обмін думками, які дозволили краще проаналізувати власний характер, відкрити щось нове про себе та про своє оточення.
Підбиття підсумків роботи відбулося у залі засідань вченої ради головного корпусу НаУОА. Педагогічним працівникам було вручено двомовні сертифікати (українською та англійською мовами) про участь в науково-методичній експедиції та книги-подарунки, надані НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» (Інституту в свою чергу вони були передані Науковим товариством ім. Шевченка в Америці). Методиста методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Людмилу Іванівну Кондратюк та вчителя біології та основ здоров’я Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Наталію Володимирівну Веселову, які були ідейними натхненниками організації нетрадиційного семінару-практикуму, відзначено цінними фотоальбомами, присвяченими історії та сучасності першого вищого навчального закладу на теренах України та Східної Європи – Острозької академії. Переможці акції «Смайлик, все буде кльово…» вчитель основ здоров’я Бражинецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» Наталя Анатоліївна Тарасюк та вчитель основ здоров’я Кустовецького ліцею Василь Васильович Шидей отримали сувеніри – магнітики із зображенням нового корпусу НаУОА. Вчителю біології та основ здоров’я Полонського НВК № 2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 – ДНЗ» Валентині Миколаївні Крисько було вручено брелок із символікою університету. Крім того, кожному учаснику експедиції подаровано на добру згадку поштову листівку, присвячену 25-річчю відродженої Острозької академії.
В урочистій атмосфері відбулося вручення Диплома Почесного члена Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» редактору інформаційно-аналітичного тижневика «Сьогодення громади» Олені Олександрівні Безносюк за багатолітню та плідну співпрацю, пропаганду національно-культурно цінностей серед молоді. Приємним доповненням до відзнаки стали книги-подарунки – роман «Ост» авторства відомого українського діаспорного письменника, «Гомера ХХ століття» Уласа Самчука.
Завершилося зібрання на дуже позитивній ноті – спільним фото та приємним спілкуванням, обговоренням перспектив подальшої співпраці в напрямках роботи в МАН, участі у всеукраїнських конкурсах, які проводить НаУОА, організації методичних зібрань для педагогів.
Організатори висловлюють щиру подяку відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, його методичному кабінету та усім, хто долучився до проведення заходу!

За матеріалами прес-служби Наукового товариства
студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина
факультету міжнародних відносин
Національного університету «Острозька академія»



Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Інтернет-олімпіада з міжнародних відносин для школярів
  • В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ САЛОН ПЕДАГОГІВ ВИХОВНОГО ЦИКЛУ
  • Увага, конкурс! УКРАЇНСЬКІЙ ДИПЛОМАТІЇ – 100 РОКІВ!
  • Всеукраїнський конкурс «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра».
  • Увага! Конкурс! Нашого цвіту по всьому світу
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com