RSS 2.0

» » Юні природолюби Хмельниччини - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит-2019»
Юні природолюби Хмельниччини - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит-2019»
Категорія: Публікація сайту / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 329
Дата: 9-01-2020, 11:05
Юні природолюби Хмельниччини - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит-2019» Юні природолюби Хмельниччини - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит-2019»Нещодавно Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України підвів підсумки щорічного екологічного конкурсу «Всеукраїнський еколого-натуралістичний похід «Біощит-2019», у заходах якого взяли активну участь учні і вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти Хмельницької області.
Конкурс проводиться щорічно з метою залучення учнівської молоді до роботи з дослідження та впровадження в практику біологічних методів захисту лісу, саду і сільськогосподарських культур від шкідників та зорієнтований на поширення знань про корисну роль безхребетних, їхньої значущої ролі в екосистемі і регуляції чисельності шкідливих комах, запиленні рослин, ґрунтоутворенні; підвищення стійкості лісових насаджень завдяки проведенню комплексних біологічних лісозахисних заходів та збереження біологічного різноманіття.
Під керівництвом педагогів конкурсантами була проведена пізнавальна робота з вивчення корисної ролі комах. Перед виходом у природу, вони разом з керівниками опрацьовували відповідну літературу, готували реферати, брошури, були організовані перегляди документальних фільмів про життя комах, у молодших класах були проведені виставки малюнків, вікторини, конкурси на кращий авторський вірш та розповідь.
Результатом дитячих досліджень і спостережень у природі стало проведення інвентаризації та паспортизації мурашників, а також паспортизація комплексів гнізд рудих лісових мурашок, покращення умов існування цих корисних комах, виявлення й картування місць перебування рідкісних видів комах, розробка конкретних заходів з охорони рідкісних і зникаючих видів, виявлення й картування колоній і місць перебування диких комах-запилювачів, контроль за станом гнізд та їхня охорона, створення для них і охорона реміз (притулків), підтримання їх у функціональному стані, а також агітація та пропаганда серед населення дбайливого ставлення до корисних комах.
Відповідно до підсумків журі конкурсу визнано переможцями (І місце) та нагороджено Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за кращі показники проведеної роботи у Всеукраїнському еколого-натуралістичному поході «Біощит» Герасимову Софію, Юрчук Олександру, Щербань Владислава, Марусій Христину, учнів 7-А класу навчально-виховного комплексу №3 у складі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та гімназії Кам’янець-Подільської міської ради , з роботою по операції «Джміль» (95 балів).
Їх керівник - Лісова Галина Йосипівна, вчитель біології навчально-виховного комплексу №3 у складі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та гімназії Кам’янець-Подільської міської ради, відзначена Подякою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за орієнтування учнівської молоді на дослідження й поширення знань про корисну роль безхребетних, формування екологічної свідомості та проведення природоохоронно-просвітницької діяльності під час Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит».
Вітаємо юних кам’янецьких природолюбів, юннатів і школярів Хмельниччини та їх педагогів з черговою перемогою на всеукраїнському рівні і зичимо їм нових знань та успішних здобутків на ниві еколого-натуралістичної творчості.

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Натуралісти проводять Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму
  • Юннати і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
  • Славутські юннати - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного Походу «Біощит-2017».
  • Юннати і школярі Хмельниччини - фіналісти Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com