RSS 2.0

» » ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді
ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 1 002
Дата: 19-07-2020, 13:48
ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молодіЮннатівському руху в Україні - 95!

ПЕДАГОГИ-НАТУРАЛІСТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: Тетяна Леонідівна Манійчук, педагог-новатор, директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Свій професійний шлях у сфері національного позашкілля Відмінник освіти України Тетяна Леонідівна Манійчук розпочала в 1991 році на посаді методиста Шепетівської міської станції юних натуралістів.
З 1996 року Тетяна Леонідівна виконувала обов’язки директора, а в 2002 році була призначена на посаду директора Шепетівського міського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, який в 2005 році було переіменовано його засновником у міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (більш детально про очолюваний нею профільний заклад позашкільної освіти див. за посиланням: https://nenc.gov.ua/wp-content/uploads/2020/01/%D0%9C%D0%A6%D0%95%D0%9D%D0%A2%D0%A3%D0%9C.pdf та на сайті закладу: http://tsentum.ucoz.ua/index/0-2).
Т.Л.Манійчук народилась 23 жовтня 1960 року в смт Латне Семилукського району Воронезької області РФ у сім’ї залізничника. З дитячих років мріяла стати педагогом. У 1985 році закінчила Пермський державний педагогічний інститут ім. Максима Горького, де здобула кваліфікацію вчителя біології. З 1980 року по 1991 рік працювала вчителем біології і хімії в середній школі селища Пільва Чердинського району Пермської області, а в 1991 році, у зв’язку з направленням чоловіка на службу в Україну, переїхала разом із ним у місто Шепетівку, де й стала педагогом-позашкільником Хмельниччини.
Працюючи на посаді директора МЦЕНТУМ і користуючись підтримкою управління освіти Шепетівської міської ради, Т.Л.Манійчук реалізовувала поставлені перед нею завдання з новаторським підходом і досягла вагомих результатів у своїй управлінській діяльності та забезпеченні розвитку закладу.
Перш за все, нею була проведена значна й ефективна робота зі створення та постійного оновлення матеріально-технічної бази навчальних кабінетів і лабораторій для організації освітнього процесу. Обладнано профільні кабінети, кінологічний майданчик, створено куточки живої природи та учнівську навчально-дослідну земельну ділянку, які відповідають Положенням, проведено паспортизацію трьох музеїв природничо-краєзнавчого профілю.
Все це істотно вплинуло на покращення організації педагогами навчального процесу в гуртках юннатів і підвищення його якості та ефективності.
Під її вмілим керівництвом МЦЕНТУМ став одним із кращих міських профільних закладів позашкільної освіти України, а його педагоги - носіями інноваційних ідей, новаторства і передового педагогічного досвіду еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.
Не зупиняючись на досягнутому, Т.Л.Манійчук, як педагог-натураліст і директор закладу позашкільної освіти, у своїй роботі раціонально застосовує сучасні методики адміністративної діяльності, інтерактивні методи проведення управлінських заходів, методи виховного впливу на дитячий колектив та особистість, налагоджує результативну взаємодію з учасниками педагогічного процесу, слугує прикладом високого професіоналізму для своїх колег.
У 2012 році Т.Л.Манійчук посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» в номінації «Директор позашкільного навчального закладу» та нагороджена Грамотою МОНМС України, що свідчило про визнання й високу оцінку її управлінської праці, інноваційної творчості як педагога-новатора, натураліста й керівника закладу позашкільної освіти.
У 2012, 2014 рр. вона посіла перше місце за результатами участі у Всеукраїнському конкурсі-огляді соціально-педагогічних виховних систем позашкільних навчальних закладів, а в 2013 році - здобула перше місце у номінації «Реклама досягнень позашкільного навчального закладу» Позашкільних педагогічних читань-виставки видавничої продукції з питань позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму, третє місце у Всеукраїнському конкурсі науково-методичних розробок з еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти хіміко-біологічного профілю.
Також у 2012 році з ініціативи Тетяни Леонідівни та за підтримки місцевих лісівників на території закладу створено і зареєстровано дендрологічний парк «Шепетівський», який включено до природозаповідного фонду Хмельницької області і тепер місцеві педагоги-натуралісти активно використовують його для забезпечення потреб навчального процесу (https://youtu.be/Q7MRbgYsksc).
Педагогічні інновації і досягнення, очолюваного Т.Л.Манійчук МЦЕНТУМ, регулярно презентуються на фахових конкурсах, виставках та отримують на них високі результати участі й оцінку від їх організаторів.
Протягом багатьох років заклад є активним і результативним учасником Всеукраїнського відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників». У 2013, 2015, 2017, 2018 та 2019 рр. Шепетівський МЦЕНТУМ ставав абсолютним переможцем Рейтингу в категорії «Позашкільні заклади міського підпорядкування» та був нагороджений Дипломом «Флагман позашкільної освіти».
У 2012 році Шепетівський МЦЕНТУМ став переможцем і отримав від МОН та НАПН України бронзову медаль на ХV Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні», де делегацією його педагогів-натуралістів було презентовано досвід їх еколого-натуралістичної роботи в номінації «Розвиток навчання та виховання дітей з особливими потребами».
У 2013 році вивчався, узагальнювався й був схвалений педагогічною радою Національного ЕНЦУМ досвід роботи колективу шепетівських педагогів-натуралістів з питання «Формування еколого-етичної компетентності вихованців позашкільного навчального закладу засобами етології та біоетики», а їх заклад отримав сертифікат про впровадження досвіду в профільних закладах освіти України.
Протягом 2014-2017 рр. на базі закладу проводилась дослідно-експериментальна робота з проблеми «Формування еколого-етичної компетентності та активної екологічної позиції особистості в умовах позашкільного навчального закладу еколого-натуралістичного напряму» на підставі укладеної угоди з Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Результатом співпраці стала розробка начальних програм, методичних посібників, проведення спільних методичних заходів на базі закладу та презентація проведення дослідно-експериментальної роботи його педагогами на засіданні тематичного круглого столу в Академії «Позашкільна освіта: стан, виклики, перспективи» (19.04.2017).
В травні 2020 року закладом представлено в Національний ЕНЦУМ авторські програми гуртка юних кінологів та гуртка юних хендлерів для схвалення і включення їх до нового Збірника навчальних програм.
У 2019 році Тетяна Леонідівна стала переможцем ХІ Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій, на якому презентувала досвід роботи дирекції та педагогічного колективу Шепетівського МЦЕНТУМ щодо організації навчання і виховання дітей з особливими потребами.
В 2020 році, після проведення конкурсу, міська влада й освітянське керівництво знову довірили їй очолювати Шепетівський МЦЕНТУМ.
За досягнуті результати в управлінській діяльності та вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, організацію навчальної, науково-методичної, науково-дослідної роботи Т.Л.Манійчук нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України» (2005 р.).
Також на її рахунку ряд інших нагород за сумлінну працю і вагомий особистий внесок у розвиток позашкільної освіти, в т.ч.: Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 05.10.2007 №81), Почесна грамота управління освіти і науки Хмельницької ОДА (наказ від 12.12.2007 р. №511, наказ від 02.11.2010 р. №36), Почесна грамота МОН України (наказ від 09.12.2010 №515-к, №1410149), Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 14.09.2011 №48), Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 24.09.2012 р. №56), Диплом НЕНЦУМ МОН України (наказ від 05.03.2013 №12), Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 22.03.2013 р. №16), Грамота Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА (наказ від 27.02.2014 р. №33-к), Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 11.03.2014 р. №18), Грамота НЕНЦУМ МОН України (наказ від 07.10.2014 р. №55), Грамота Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА (наказ від 10.09.2015 р. №383-од/48), Грамота Хмельницької ОДА (від 03.03.2015 р.), Грамота Інституту проблем виховання НАПН України та НЕНЦУМ МОН України (наказ від 23.05.2017 р. №49 та наказ від 07.05.2018 р. №47), Диплом ДНУ «Інститут МЗО» МОН України (наказ від 20.08.2019р. №70).
У 2018 році дирекції Хмельницького ОЕНЦУМ та Національного ЕНЦУМ ініціювали представлення Тетяни Леонідівни Манійчук до нагородження нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «В.О. Сухомлинський».

За матеріалами Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Натуралісти Хмельниччини серед переможців Відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників»
  • Натуралісти Хмельниччини знову серед переможців Всеукраїнського рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників України»
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ