RSS 2.0

» » Юні природолюби й краєзнавці Нетішина розпочали навчальний рік та Лісівничий тиждень у еко-класі під відкритим небом, спорудженому шефами-лісівниками
Юні природолюби й краєзнавці Нетішина розпочали навчальний рік та Лісівничий тиждень у еко-класі під відкритим небом, спорудженому шефами-лісівниками
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 812
Дата: 16-09-2020, 15:49
Юні природолюби й краєзнавці Нетішина розпочали навчальний рік та Лісівничий тиждень у еко-класі під відкритим небом, спорудженому шефами-лісівниками Юні природолюби й краєзнавці Нетішина розпочали навчальний рік та Лісівничий тиждень у еко-класі під відкритим небом, спорудженому шефами-лісівникамиІніційований у минулому році столичними лісівниками Лісівничий тиждень виявився актуальним заходом, який одразу знайшов підтримку в освітянському середовищі й зближує лісівників з педагогами на ниві спільного навчання школярів лісівничим наукам, залучення юних природолюбів до участі в практичній діяльності учнівських лісництв, профорієнтації їх на лісогосподарські професії та підготовці майбутнього кадрового потенціалу для лісівничої галузі.
Сьогодні прикладів такої ефективної співпраці у нашому краї - безліч. Один із них - створення в місті Нетішині еко-класу для місцевих учнів.
«Еко-клас під відкритим небом» - альтернатива шкільним кабінетам - ідея ініціативної групи в особі директора КПНЗ міста Нетішина «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Олени Олександрівни Матус і лісничого Нетішинського лісництва ДП «Славутське лісове господарство» Андрія Петровича Ткачука, яких з охотою підтримали їхні керівники й колеги, прагнучи забезпечити для дітей цього закладу кращі умови навчання в умовах міста енергетиків та протиепідемічного карантину.
Нетішинських лісівників і педагогів-позашкільників поєднують давні партнерські й дружні стосунки, що яскраво виявилося не лише у спільному створенні та налагодженні ними діяльності учнівського лісництва (керівник Аліна Михайлівна Біла) на базі закладу, але й у забезпеченні його вихованців тематичною навчальною, а педагогів - методичною літературою, створенні лісівничого кабінету та його обладнанні, організації за кошти лісгоспу навчальних природничо-краєзнавчих екскурсій для гуртківців і відзначення їх цінними подарунками за активну участь у лісівничих заходах та забезпечення участі юних лісівників у профільних зльотах.
Проєкт влаштування лісівниками й освітянами навчального класу в такому незвичному для міста форматі спрямований на створення дітям оптимального, безпечного і корисного навчального середовища на території міського ЦТКУМ для виховання ековідповідальних громадян України, а його реалізація співпала з початком нового навчального року в системі позашкільної освіти з обов’язковим дотриманням у дитячому закладі умов карантину та проведенням заходів Лісівничого тижня, приуроченого до професійного свята українських лісівників - Дня працівника лісу.
Влаштування для нетішинських дітей шефами-лісівниками відкритого зеленого еко-класу на свіжому повітрі зробить освітній процес у позашкільному закладі більш здоровим, сучасним та інтерактивним, що сприятиме формуванню екологічної свідомості у дітей та втіленню практик екологічної поведінки; підтримуватиме ініціативність, творчість, самостійність.
У такому навчальному класі тепер, у теплі пори року, можна буде проводити як заняття гуртків еколого-натуралістичного, так і туристсько-краєзнавчого й військово-патріотичного напрямів.
Дирекція й колектив педагогічних працівників і вихованців закладу щиро вдячні шефам - директору ДП «Славутське лісове господарство» Віктору Вікторовичу Сапожніку, лісничому Андрію Петровичу Ткачуку, помічнику лісничого Володимиру Петровичу Мацуну за допомогу, підтримку й розуміння та гарний подарунок шефів-лісівників вихованцям КПНЗ на Перший дзвоник у позашкіллі під час заходів Лісівничого тижня, до якого активно долучаються і юні лісівники й природолюби.
Сподіваємось, що саме на заняттях в еко-класі вихованці гуртків і учнівського лісництва міського ЦТКУМ будуть шукати оригінальні власні способи комунікації з ровесниками на тему еко-відповідальності, креативні шляхи поширення екологічної інформації та проведення екологічних акцій з метою розвитку інтересу в мешканців міста до особистої участі у охороні лісу й сталому розвитку довкілля Нетішинської ОТГ та відповідальності кожного мешканця за долю місцевої природи.

Катерина ФЕДОРЧУК, методист ЦТКУМ міста Нетішина.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • До ДП «Славутське лісове господарство» завітали вихованці Нетішинського учнівського лісництва.
  • Лісівничий тиждень у закладах освіти Хмельниччини
  • Юні лісівники Нетішинського учнівського лісництва представляли Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті юних лісівників на Житомирщині
  • Кращі керівники учнівських лісництв та лісівники Хмельниччини презентували здобутки своєї спільної діяльності у м. Києві на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відтворимо ліси разом»
  • Лісівники і освітяни Хмельниччини презентували в столиці України здобутки співпраці
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com