RSS 2.0

» » Науковці, освітяни й лісівники, Хмельниччини завершили спільний науково-освітній проект
Науковці, освітяни й лісівники, Хмельниччини завершили спільний науково-освітній проект
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 246
Дата: 23-10-2020, 09:36
Науковці, освітяни й лісівники, Хмельниччини завершили спільний науково-освітній проект Редакційна колегія інформаційно-довідкового видання про лісову галузь регіону «Енциклопедія лісового господарства Хмельниччини» завершила підготовку його до друку, як спільний науково-освітній проект науковців, освітян та лісівників - авторського колективу, сформованого з науковців-природничників Хмельницького й Кам’янець-Подільського ім. Івана Огієнка національних університетів та Хмельницького ОІППО, фахівців Хмельницького обласного УЛМГ й педагогів-натуралістів Хмельницького ОЕНЦУМ, наукових консультантів зі Львова і Києва.
Об’єднувальною позицією авторського колективу Енциклопедії було визнання важливості лісового господарства для народногосподарського комплексу області, суттєвого внеску підприємств, що пов’язані з виробництвом і переробкою лісової сировини, в економіку Хмельниччини.
В Енциклопедії узагальнено й об’єктивно відображено систематизовану інформацію за наступними напрямами: історія лісового господарства, його структура, управління галуззю, підготовка кадрів, їх підтримка, організація працівників лісогосподарського комплексу.
Одним із головних завдань видання, ініційованого головою редакційної колегії - доктором педагогічних наук, професором Віктором Євгеновичем Берекою, є поширення в суспільстві змістовних, на науковій основі, знань про ліси Хмельниччини, їх значення для життя людей, пропагування лісівничої професії та формування суспільної думки щодо необхідності науково-обґрунтованого природокористування, надійної охорони й захисту лісів від пожеж, браконьєрів, хвороб і природних шкідників, хижацького використання лісових багатств, підтримки громадами лісогосподарських заходів, які проводяться на місцях лісівниками.
В Енциклопедії комплексно висвітлено різні аспекти становлення та функціонування системи лісового господарства краю від початку XX століття до сьогодення, подано цілісний образ розвитку галузі в інституціях, напрямках діяльності й персоналіях, які сприяли становленню і розвитку лісової галузі, відображено сучасні погляди на історичні події та постаті.
Видання також містить змістовний аналіз виробничих досягнень, проблем і перспектив процесів розвитку, що відбуваються в лісовій галузі та лісогосподарському комплексі Хмельницької області у зв’язку зі зміною природних умов та створенням приватних підприємств.
Значну увагу в «Енциклопедії лісового господарства Хмельниччини» приділено інноваційним технологіям ведення раціонального лісогосподарювання й промислового виробництва, природоохоронної і природозаповідної діяльності на території підприємств лісогосподарського комплексу краю та підготовки для нього освітянами і лісівниками майбутніх висококваліфікованих лісівничих кадрів у 46 шкільних учнівських лісництвах. Навчання юних лісівників пронизує Енциклопедію червоною строкою, що підтверджує важливість цього напрямку роботи з дітьми і свідчить про непересічну увагу, яка приділяється йому у лісгоспах ОУЛМГ.
Видання адресоване лісівникам, науковцям, педагогам, студентам, учням і широкому громадському загалу, знавцям, охоронцям та любителям природи рідного краю.
За підтримки трудових колективів лісгоспів і коштів обласного бюджету Енциклопедія повинна надійти безкоштовно в бібліотеки лісогосподарських підприємств, лісництв, деревопереробних цехів та всіх закладів освіти області, де використовуватиметься лісівниками і педагогами для забезпечення потреб навчального процесу, національно-патріотичного й трудового виховання та профорієнтації учнів на лісівничі професії на прикладі діяльності їхніх дідів та прадідів.
Також ця книга може бути ще й гарним подарунком для тих людей, які присвятили лісу свою професійну діяльність або хочуть довідатись більше про лісову галузь і лісові багатства рідного краю та мати цю змістовну й цікаву книгу на своїй власній книжковій полиці.
Сподіваємось, що праця авторського колективу інформаційно-довідкового видання «Енциклопедія лісового господарства Хмельниччини», яка знайшла належну суспільну оцінку й підтримку лісівників та науковців, буде корисною для вивчення історичних процесів розвитку лісового господарства області, молодих дослідників, допитливих читачів, заохочуватиме їх до поглибленого вивчення проблем лісового господарства, насамперед до відновлення й збереження лісів та розвитку лісового господарства і раціонального лісокористування.
Електронна версія енциклопедії https://nenc.gov.ua/wp-content/uploads/2016/12/%D0%95%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D1%96%D1%8F-%D0%BB%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%A5%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%87%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-10.10.2020-%D1%80..pdf

За матеріалами Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Лісівники Кам’янеччини дбають про навчання і виховання юних лісівників - майбутніх господарів лісів рідного краю
  • «Флора Хмельниччини» - навчальний посібник для усіх закладів освіти нашого краю
  • Лісівники та освітяни Хмельниччини провели обласний семінар-практикум керівників учнівських лісництв
  • Науково-популярне видання натуралістів«Ліси Хмельниччини» визнане книгою 2017 року
  • Науково-практична конференція лісівників, освітян і науковців Хмельниччини
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com