RSS 2.0

» » Тиждень толерантності в бібліотеці з кіногероями та героями книг
Тиждень толерантності в бібліотеці з кіногероями та героями книг
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 205
Дата: 23-11-2020, 10:13
У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій. З розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно співіснувало, треба бути толерантними, тобто терпимими. Толерантна людина – це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості.
У шкільній бібліотеці Кам’янець-Подільської ЗОШ №10 пройшов «Тиждень толерантності в бібліотеці з кіногероями та героями книг», протягом якого літературні герої допомогли юним читачам дізнатися про значення даного поняття та пізнати роль толерантності в житті людини, навчили доброзичливого й поважного ставлення до інших.
Понеділок: «Що таке толерантність або терпимісь?» - дискусійне коло
Толерантність означає визнання того, що люди з природи своєї відрізняються зовнішнім виглядом, становищем, мовою, поведінкою і мають право жити в мирі та зберігати свою індивідуальність. Але сьогодні, на жаль, все більшого поширення набувають недоброзичливість, озлобленість, агресивність у різних проявах. «Рятувальне коло» толерантності або терпимості допомогло донести до дев’ятикласників думку, що крім нас є інакші люди. Не ворожі і не чужі. Просто інакші. А перегляд фільму «Хлопчик у смугастій піжамі» режисера Марка Германа за однойменним романом Джона Бойна показав, що в сучасному світі важливими є миролюбність, терпимість до етнічних, релігійних, політичних, конфесійних, міжособистісних розбіжностей, визнання можливості рівноправного існування з «іншим».
Вівторок: «Толерантність і булінг – що обрати?» - бесіда-діалог
Чому одні нетерпимі до інших? Чому той, хто відрізняється від оточуючих, частіше залишається на самоті та стає об’єктом насмішок, а іноді – й проявів колективного цькування? Чи можна цього уникнути?
Учні 5-х класів у дружньому колі спілкування обговорили різні ситуації щодо проявлення толерантності та булінгу на прикладах літературних героїв (Е.Портер «Поліанна», Т.Янсон «Країна Мумі-Тролів», І.Франко «Грицева шкільна наука», В.Гауф «Карлик Ніс») та героїв короткометражних стрічок «Жив собі чорний кіт», «Подарунок на Різдво».
Середа: «Ми різні, але ми рівні» - година спілкування
Кожний прагне, щоб його розуміли і любили таким, який він є! Однак у шкільному, і навіть у колективі дорослих, люди поєднуються за певними об'єднувальними принципами. Тому, якщо у цій спільноті є хтось, хто відрізняється від інших, він часто опиняється на самоті як герой казки Г.К.Андерсена «Гидке каченя». Однак чи є це приводом для його цькування?
На годині спілкування «Ми різні, але ми рівні» з переглядом мультфільму «Гидке каченя» учні 3-В класу зрозуміли, що важливо знаходити спільну мову з кожним та бачити в оточуючих найкращі риси характеру, не оцінюючи інших виключно за зовнішністю.
Четвер: «В країні добра та дружби» - літературна подорож
Учні 3-х класів разом із улюбленими героями здійснили літературну подорож у країну добра та дружби. Переглянувши мультфільми «Про всіх на світі» та «Подарунок» зрозуміли, що дружба – це коли люди дружать між собою, підтримують один одного у біді і в радості, разом проводять час, це коли разом весело і цікаво. Зрозуміли наскільки важливі усі на світі та що кожен відіграє дуже важливу роль на нашій планеті
П’ятниця: «Толерантність врятує світ» - тренінг
Десятикласники зібралися на засідання, щоб відверто поговорити про доброту, розуміння і повагу один до одного. Розглядали приклади з реального життя свого класу, розбирали конфліктні ситуації і шукали шляхи примирення, робили один одному компліменти та ростили квітку толерантності.
«Тиждень толерантності в бібліотеці з кіногероями та героями книг» допоміг юним читачам усвідомити, що толерантність – це терпимість, рівність, милосердя... тому потрібно:
- бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
- навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
- цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими, якщо вони не шкодять людству;
- зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.
Тому будьмо добрішими! Будьмо терпимими!
Будьмо толерантними один до одного!



Завідувачка бібліотеки
Кам’янець-Подільської ЗОШ №10
Ольга Потапова


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Book-Вояж «Подорож Європою з героями книг»
  • «Книжки для гарного настрою» Віртуальний огляд книг до Дня гумору
  • Значення та розуміння книги для сучасного школяра
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ