RSS 2.0

» » Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв
Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 554
Дата: 20-05-2016, 09:37
Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

Нещодавно у Черкаській області відбувся Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, де Хмельниччину представили переможці минулорічного ІХ Зльоту та цьогорічного обласного збору юннатів (секція юних лісівників) - команда у складі трьох кращих юних лісівників зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» Шепетівського лісгоспу і Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ст. Семенюк Наталії, Хмельничан Катерини, Гуральської Алли та двох кращих юних лісівники Радошівського учнівського лісництва НПП «Мале Полісся» та Радошівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ізяславського району Семенюка Ігоря і Веретюк Олександри, над яким нині шефствує Пліщинське учнівське лісництво.
Очолював обласну команду юних лісівників керівник учнівського лісництва, вчитель хімії Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району Зведенюк Микола Андрійович, а супроводжуючими представниками від базових підприємств були: від державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» - головний лісничий Заблоцький Олександр Васильович, від Національного природного парку «Мале Полісся» - старший науковий співробітник Белінська Марина Миколаївна.
Поряд з іншими учасниками Зльоту, юні лісівники нашої області демонстрували виставки-презентації власних лісівничих досягнень, захищали науково-дослідницькі роботи у галузі лісового господарства, відвідали Трушівську загальноосвітню школу - володаря кубка Гран-прі минулорічного Зльоту, який відбувався у вересні на Хмельниччині, ознайомилися з роботою шкільного лісництва і висадили на території школи пам`ятну алею з ялівцю. Для педагогів-керівників делегацій було організовано педагогічні читання.
Також учасники заходу побували на цікавих і пізнавальних екскурсіях по неповторній Черкащині, де формувався звитяжний козацький дух нашого народу та знаходилася гетьманська столиця - Чигирин, мальовничому краю добрих і щирих людей, де народились славні сини українського народу - гетьман України Богдан Хмельницький, герої Визвольної війни Петро Дорошенко та Іван Виговський, гайдамацькі ватажки Залізняк і Гонта, геній всієї України і світу Тарас Шевченко - пророк нашої нації.
Вихованка зразкового учнівського лісництва «Пліщинське», учениця 11 класу Городнявського НВК Шепетівського району Семенюк Наталія Петрівна з науково-дослідницькою роботою «Декоративна структура стовбурової деревини ясена звичайного форми «хвилясто-завилькуватий»» (керівник - Зведенюк М.А.), за результатами конкурсу-захисту роботи посіла індивідуальне І місце і була відзначена Почесною грамотою організаторів заходу.
А переможцем цьогорічного Зльоту стала команда юних лісівників Житомирської області, які вибороли кубок Гран-прі, отримали в подарунок ноутбук і право проводити в 2017 році на Житомирщині наступний ХІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Від організаторів Зльоту усі юні учасники отримали Почесні грамоти за активну участь у його заходах.
Вітаємо юних лісівників шкільних учнівських лісництв з черговим здобутком і сподіваємось на їх нові досягнення в науково-дослідницькій, лісогосподарській та природоохоронній справі.

Методист ХОЕНЦУМ Олена Зотова

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Лісівники і освітяни Хмельниччини презентували в столиці України здобутки співпраці
  • Юні лісівники - майбутні господарі лісів Хмельниччини
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ