RSS 2.0

» » Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України
Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Хімія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 1 001
Дата: 29-06-2016, 15:30
Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України Керівник учнівського лісництва Микола Зведенюк відзначений Верховною Радою України Напередодні святкування Дня Конституції України, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації урочисто вручив вчителю хімії, керівнику зразкового учнівського лісництва Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району Миколі Зведенюку Грамоту Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» зі спеціальною відзнакою - нагрудним знаком.
Ім’я Миколи Андрійовича Зведенюка як керівника зразкового учнівського лісництва «Пліщинське», педагога-новатора та ентузіаста юннатівського руху добре знане його непересічними здобутками освітянської праці на Хмельниччині й за її межами в учительському і науково-педагогічному середовищі України.
За його спиною солідний педагогічний шлях і визначні успіхи й досягнення, навчених і вихованих ним учнів та юних лісівників, які здобули переможні призові місця на 3-х Всеукраїнських зльотах учнівських лісництв, в т.ч. Гран-прі в 2014 році, 3-х міжнародних юніорських лісівничих форумах та ряді регіональних профільних заходів. В присутності Миколи Андрійовича, одного з його юних лісівників Б.Є.Патон власноручно нагородив Грамотою Національної академії наук України за результативно виконану і представлену ним у столиці науково-дослідницьку роботу.
Він не лише прогресивний педагог і лісівник-аматор нашого краю, учасник Всеукраїнських та регіональних науково-педагогічних заходів і автор ряду статей та співавтор навчально-методичної і науково-популярної літератури природничо-краєзнавчого та лісоохоронного змісту, а й визнаний носій передового педагогічного досвіду до якого часто звертаються за порадою багато його колег з інших навчальних закладів.
Він володіє глибокими знаннями в галузі агрономії, лісівництва і природничих наук, які вміло передає своїм учням, творчо й ефективно забезпечує формування особистості пліщинських школярів через систему навчальної, пошукової та науково-дослідницької роботи на уроках хімії та в позаурочний час на базі шкільного учнівського лісництва, котре визнано одним із найкращих в Україні.
Микола Андрійович творчо й надзвичайно продуктивно співпрацює з науковцями різних вузів нашої країни і місцевими лісівниками ДП «Шепетівський лісгосп», які його підтримують та допомагають реалізовувати задумане, а він зі своїми юними лісівниками здобуває все нові і нові рубежі шкільного лісівництва в Україні та за її межами. Великого значення надає пошуковій і науково-дослідницькій роботі школярів, проводячи з ними досліди по ботаніці, рослинництву, агрохімії, геології, топоніміці, лісознавству, деревинознавству, лісовій типології, дендрології, навчає їх проводити фенологічні спостереження, постійно залучає до лісогосподарської, природоохоронної та природозаповідної справи.
Завдяки його ентузіазму і співпраці з лісівниками в Пліщині з’явився красивий шкільний дендропарк та стало заповідним мальовниче урочище «Адамове займисько», до якого нині торують шлях науковці, підготовлено до друку цікаву й змістовну книгу про ліси Малого Полісся «Живі смарагди Шепетівщини», головні персонажі якої - лісова природа та лісівники ДП «Шепетівський лісгосп» і вихованці шкільних учнівських лісництв.
«Від допитливого учня - до успішного науковця» - такий творчий шлях у майбутню, свідомо обрану професію, пропонує педагог-новатор своїм учням та юним лісівникам - вихованцям зразкового учнівського лісництва «Пліщинське». Серед них - 5 молодих науковців торують нині свій шлях у вітчизняній науці.
Сьогодні навіть важко підрахувати скільки випускників школи, завдячуючи копіткій праці педагога-ентузіаста, обрали природничі професії та працюють у лісі й різних галузях народного господарства.
Більш детально про його науково-педагогічну діяльність можна дізнатись за посиланням: http://hoencum.km.ua/?page_id=831.
Микола Андрійович Зведенюк заслужив у своїх односельчан, колег, лісівників краю, учнів і їх батьків щиру повагу та визнання, а Верховна Рада України відповідно відзначила його багаторічну сумлінну педагогічну працю й непересічні здобутки на освітянській ниві та заслуги перед нашим народом.
Вітаємо Вас і зичимо Вам Миколо Андрійовичу гарного здоров’я і нових професійних звершень!


Методист ХОЕНЦУМ Олена Зотова

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні лісівники Хмельниччини взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв
  • Лісівники і освітяни Хмельниччини презентували в столиці України здобутки співпраці
  • Юні лісівники - майбутні господарі лісів Хмельниччини
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com