RSS 2.0

ВШАНОВУЮЧИ КОБЗАРЯ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Шевченко / Українська мова та література / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 867
Дата: 6-03-2017, 07:37
ВШАНОВУЮЧИ КОБЗАРЯ ВШАНОВУЮЧИ КОБЗАРЯ В світовій історії Тарас Шевченко — явище незвичайне і за своєю обдарованістю, і за місцем у літературі та образотворчому мистецтві. Його творча спадщина – яскрава сторінка в літописі української культури.
9 березня 1814 року народився світоч українського народу — Тарас Григорович Шевченко. Він став духовним велетнем української нації, вогнем, що спалював кайдани нашого уярмлення. Щороку в день народження поета громадськість, уся світова спільнота схиляє голову в глибокій пошані та вдячності до пам’яті великого митця. Творчість Шевченка стала новим етапом у розвитку естетичного мислення українського народу. Вихід збірки «Кобзар» — це подія величезного, епохального, загальнолюдського значення не тільки в історії української чи світової літератури, а й в історії самосвідомості українського народу, нашої багатостраждальної нації. Поезія і живопис у творчості Кобзаря нерозривно пов’язані. У живописі він був поетом, у поезії – живописцем. Кобзар єднає Україну, єднає народ. Ми чуємо його крізь століття, крізь простір і час. Тараса Шевченка можна по праву назвати найвідомішим у світі українцем. Пам'ятники йому встановлені у численних містах за кордоном!
З метою вшанування пам’яті генія українського народу, вихованці гуртка Будинку творчості школярів Полонської ОТГ «Юні поети та прозаїки» під керівництвом директора навчального закладу Герасимчук Наталії Олександрівни та методиста Беркути Жанни Анатоліївни долучилися до проведення Міжнародного флешбому «Global Shevchenko». Діти зробили фото біля пам’ятника Кобзарю в древньому Полонному.
Світлини усіх учасників заходу публікуються на відповідних тематичних сторінках в соціальних мережах. Географія флешмобу сягає майже усіх областей України, зарубіжних країн, де встановлено монументи, бюсти, пам’ятники великому Тарасу.
В рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, члени фольклорного гуртка «Перлинка» (керівник Григорчук О.О.) відзняли відеоролик, присвячений вивченню творчості видатного українця. Таким чином, креативна родина Будинку творчості школярів дає старт декаді «Пізнай Шевченка», присвяченій Шевченківським дням, метою якого є всебічне вивчення життєпису Кобзаря, популяризація його творчої спадщини. Крім того, гуртківці разом із своїм керівником в рамках декади співпрацювали із волонтером Корпусу Миру Конором О’Брайєном. Учні мали змогу вдосконалити свої знання з англійської мови. Діти активно пропагують творчість великого українця, сприяють міжнародному культурному діалогу.
Запрошуємо навчальні заклади області приєднатися до чудової та корисної ініціативи – флешмобу «Global Shevchenko»!

Назар Мартинюк,
позаштатний прес-кореспондент
Будинку творчості школярів Полонської ОТГ



Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Панель керування

Логін
Пароль

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Наша адреса:


29013, м. Хмельницький
вул. Проскурівського Підпілля, 139
E-mail:
hoippo@ukr.net
visnykhm@i.ua
majbuttya@gmail.com

НА ВЕРХ