RSS 2.0

» » Юннати і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
Юннати і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 393
Дата: 19-02-2018, 16:21
Юннати  і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських  навчально-дослідних земельних ділянок Юннати  і школярі Хмельниччини - переможці Всеукраїнського конкурсу учнівських  навчально-дослідних земельних ділянокНа днях у місті Києві було завершено підведення підсумків фінального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок, який нещодавно проводив Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.
Щорічний Конкурс, у якому активну участь приймали учні та юннати Хмельниччини, проводився натуралістами протягом минулого року з метою збереження й розвитку мережі учнівських НДЗД у закладах загальної середньої і позашкільної освіти, підвищення рівня знань школярів та гуртківців з біології і сільського господарства, ефективності та якості учнівської дослідницько-експериментальної роботи, задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні і залучення їх до практичної діяльності.
Робота на учнівських НДЗД у закладах освіти області спрямовувалась педагогами на вивчення учнями і юннатами агротехніки вирощування сільськогосподарських культур, набуття умінь та навичок вирощування овочевих, польових, квітково-декоративних рослин і вирощування екологічно чистої продукції для харчування учнів у шкільних їдальнях.
Конкурс показав, що провідна роль у практичній роботі учнівських НДЗД належить сільськогосподарському дослідництву учнів, у процесі якого вони активно брали участь у науково-дослідній роботі, розробляли схеми дослідів та експериментували, проводили фенологічні спостереження за сільськогосподарськими культурами, оформляли дослідницькі роботи.
Під час проведення Конкурсу, його організаторами і учасниками були розроблені й видані змістовні методичні матеріали з питань учнівського дослідництва в аграрному секторі, проводилися семінари-практикуми, консультації та інші дії, які сприяли підвищенню ефективності роботи дітей і учнівської молоді на учнівських навчально-дослідних земельних ділянках.
Конкурсні матеріали журі оцінювало за критеріями, що враховували: рівень організації роботи школярів та юннатів на учнівській НДЗД, оригінальність проекту розвитку учнівської НДЗД, наукову і методичну досконалість представлених матеріалів дослідницького спрямування, наявність колекційного фонду учнівської НДЗД, можливість впровадження результатів дослідів у практику сільськогосподарського виробництва, обізнаність та володіння сучасними екологічно безпечними технологіями вирощування сільськогосподарських культур, високий рівень культури праці учнів і юннатів та якість поданих конкурсних матеріалів.
Педагоги і юннати Хмельниччини - учасники заходу гідно представили у його фіналі заклади освіти рідного краю, результати власної практичної дослідницької діяльності і отримали високу оцінку своєї праці.
Відповідно до підсумкового рішення журі Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок, Дипломом ІІ ступеню Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагороджено учнівські колективи закладів загальної середньої та позашкільної освіти Хмельницької області, які на рейтинговій основі за кількістю здобутих балів увійшли до складу переможців фінального етапу Конкурсу:
- колектив школярів і юннатів Песецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Новоушицького району (завідувач УНДЗД: Космак Лариса Володимирівна, вчитель біології і географії, керівник гуртка юних овочівників (81 б.);
- колектив гуртківців Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (завідувач УНДЗД: Чумак Ірина Миколаївна (80 б.);
- учнівський колектив Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 ім. Валі Котика (завідувач УНДЗД: Війцюк Валентина Степанівна (82 б.);
- колектив гуртківців еколого-натуралістичного відділу Позашкільного навчально-виховного об’єднання міста Кам’янця-Подільського (завідувач УНДЗД: Гільфанова Наталія Артемівна (80 б.).
Дипломом ІІІ ступеню Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України також нагороджено колектив вихованців гуртків «Лікарські рослини» і «Юні охоронці природи» Славутського еколого-натуралістичного центру школярів (керівники конкурсного проекту: Яринич Н. В., Петрук С. М. (74 б.) та учнівський колектив Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Дунаєвецького району (завідувач УНДЗД: Цапар Юлія Анатоліївна (78 б.).
Департамент освіти і науки ОДА звернувся до керівників управлінь і відділів освіти та ОТГ з клопотанням про відзначення педагогічних працівників, які забезпечили переможну участь учнівських і юннатівських колективів у фіналі цього важливого заходу.
Вітаємо школярів, юних натуралістів і їх педагогів - переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських навчально-дослідних земельних ділянок та зичимо їм нових дослідницьких успіхів і трудових здобутків.

Юлія Петраш, завідувач сільськогосподарським відділом та УНДЗД Хмельницького ОЕНЦУМ.



Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com