RSS 2.0

» » Управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища в контексті Нової української школи»
Управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища в контексті Нової української школи»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 706
Дата: 5-12-2019, 10:37
Управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища  в контексті Нової української школи» Управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища  в контексті Нової української школи»
Управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища  в контексті Нової української школи»
Справжній педагог повинен працювати на майбутнє.
Василь Сухомлинський


03 грудня 2019 року факультетом міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» спільно із відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, Полонською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 2 було проведено управлінський саміт «Створення сучасного освітнього середовища в контексті Нової української школи». Учасниками нетрадиційного виїзного семінарського заняття стали директори закладів загальної середньої освіти, працівники методичного кабінету, керівництво відділу освіти, молоді та спорту Полонської громади.
Захід розпочався візитом до ранкової мобільної кав’ярні «Все ще попереду…» та інтерактивним розіграшем подарунків від університету «Чи вірите ви в числа?».
Старт офіційній частині методичної зустрічі було дано в залі засідань вченої ради у головному корпусі НаУОА. Із вітальним словом до гостей звернулися проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук та начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Віталій Сітарський. На добру згадку про перебування освітянської делегації Полонщини в стінах Острозької академії Віталій Володимирович вручив живописний подарунок – картину із зображенням костелу Святої Анни (який був зведений в Полонному Янушем Острозьким, представником славетної князівської династії Острозьких, сином засновника Острозької академії Василя-Костянтина Острозького).
У своєму виступі начальник відділу освіти, молоді та спорту охарактеризував та окреслив основні напрямки створення освітнього середовища в закладах освіти, яке має відповідати вимогам Нової української школи, представив практичні приклади його організації в школах Хмельниччини. Паном Віталієм було відзначено ефективність та значимість науково-методичних заходів, які організувались спільними стараннями освітян Полонщини та представників Національного університету «Острозька академія».
Директор Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, голова методичного об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти Полонської міської ОТГ Валентина Лапець розповіла присутнім про універсальний дизайн в освітньому просторі навчального закладу. Надавши чітке, послідовне та якісне наукове обґрунтування його важливості в створенні комфортного та сучасного освітнього середовища, яке відповідає сучасним викликам, які постають в умовах реформування освіти, Валентина Аркадіївна поділилась досвідом роботи з впровадження елементів універсального дизайну в Полонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2. Пані директор також закцентувала увагу присутніх на успішних результатах співпраці школи із НаУОА, яка триває кілька років поспіль завдяки підписаному двосторонньому договору про співробітництво.
Опісля змістовних та інформаційно насичених виступів гості відвідали екскурсію Національним університетом «Острозька академія», де мали змогу дізнатись більше про історію першого закладу вищого типу на теренах Східної Європи та його сьогодення.
Директором наукового центру «Саногенна педагогіка та психологія» факультету політико-інформаційного менеджменту, координатором спеціальності «Початкова освіта» в НаУОА, доктором психологічних наук, професором Галиною Гандзілевською було представлено творчу майстерню «Секрети самопрезентації сучасного освітнього менеджера», в ході якого відбувся бінарний науково-методичний арабеск «НУШ – територія розвитку особистості». Зокрема, керівники освітянської галузі Полонської міської ОТГ переглянули короткий відеоролик про ставленням учнів до різних сторін впровадження реформ освітнього процесу. Під керівництвом Галини Борисівни педагоги розплутували «клубок саногенної педагогіки», створювали позитивне освітнє середовище в школі, яка розташовувалась на безлюдному острові. Учасники дізнались більше про різні стратегії самопрезентації, а також працювали із метафоричними картами й мали змогу переглянути уривок психологічного тренінгу щодо конструювання власної життєвої траєкторії, спрямованої на реалізацію мрій та задумів.
Змістовною та захопливою була екскурсія Музеєм книги та друкарства м. Острога, яку провів Анатолій Хеленюк.
Делегація освітян Полонщини мала змогу оглянути новий навчальний корпус університету, побувати в АРТ-кластері. Це дозволило наочно ознайомитись із практикою створення інноваційного освітнього середовища в сучасному закладі вищої освіти.
У залі засідань вченої ради адміністративного корпусу НаУОА відбулося вручення сертифікатів про участь в саміті та нагородження креативних освітніх менеджерів Полонської міської ОТГ. Заступником декана з навчально-виховної роботи факультету міжнародних відносин Богданом Новаком було підведено підсумки роботи управлінського заходу. Своїми враженнями про відвідини Острозької академії поділився начальник відділу освіти, молоді та спорту Віталій Сітарський.
Кожен із учасників заходу отримав двомовний сертифікат (українською та англійською) про участь в управлінському саміті, а також книгу-подарунок від Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара (Інституту в свою чергу вони були передані НТШ в Америці).
Переможцям інтерактивного розіграшу «Чи вірите ви в числа?» головному спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту Оксані Штабі, директору Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Таїсі Бучинській, директору Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Святославу Дзебі вручили пам’ятні подарунки. Директору Полонської гімназії Ігорю Бондарю та директору Полонського навчально-виховного комплексу № 2 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 – ДНЗ» Наталії Цабун, як керівникам, які нещодавно розпочали свій шлях на ниві управління освітою, було подаровано книги із творами відомого письменника української діаспори Уласа Самчука.
Приємно відзначити, що у ході спільних семінарських занять, які відбулися раніше, Подяками до 50-річчя методичної служби Полонщини відзначено інноваторів методичної служби: головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Оксану Штабу, методиста методичного кабінету Людмилу Кондратюк, вихователя-методиста ЗДО № 2 Ольгу Салюк, вчителя-методиста Полонської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Тетяну Приймак. Гарну традицію нагородження талановитих колег було продовжено. Ікони Спасителя та Матері Божої з побажаннями успішної реалізації усіх поставлених цілей та планів, Божого благословення та міцного здоров'я було вручено начальнику відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ Віталію Сітарському. Головному спеціалісту відділу Анжелі Коріньовській за якісний супровід при спільній організації нетрадиційної методичної зустрічі було подаровано на добру згадку сувенір із зображенням головного корпусу університету. На честь 50-річчя методичної служби Полонщини завідувачу методичного кабінету Наталії Багінській було презентовано цінний книжковий подарунок – Енциклопедію, яка розповідає про Острозьку академію XVI–XVII ст. Подяку Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара НаУОА за популяризацію книжкової спадщини Наукового товариства ім. Шевченка в Америці серед освітян та молоді Полонського краю отримала методист методичного кабінету Ольга Гончаренко. За активну співпрацю із факультетом міжнародних відносин Подякою та ювілейним фотоальбомом, присвяченим 25-річчю відродженої Академії, була відзначена директор Новоселицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Оксана Вельгас. За багаторічну співпрацю, пропаганду національно-патріотичного виховання та активну громадську позицію Почесною грамотою було нагороджено директора Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Валентину Лапець. Приємним доповненням до нагороди став пам’ятний подарунок – ювілейна монета «Серце віддаю дітям», яка була випущена Національним банком України до 100-літнього ювілею видатного українського педагога Василя Сухомлинського.
«Захід відбувся динамічно, продуктивно, змістовно й цікаво в атмосфері професійного спілкування, дружньому колі завдяки спільним зусиллям організаторів та усіх, хто до нього долучився. Управлінський саміт засвідчив, що у нерозривному зв’язку спільної праці школи, методичної служби та університету можна досягнути успіхів в організації сучасного освітнього процесу», – прокоментував Назар Мартинюк, модератор управлінського саміту.
Висловлюємо подяку відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, його методичному кабінету, адміністрації Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 за співпрацю та налагодження контактів.

За матеріалами Наукового товариства ім. О. Оглоблина факультету міжнародних відносин
Національного університету «Острозька академія»


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Педагогічний ФЛЕШ-меседж «Там, де починається освіта…»
  • Життєві сценарії: почути голос свого серця
  • Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків
  • Одним із пріоритетних завдань Нової української школи є формування інклюзивного освітнього середовища.
  • З Україною в серці
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ