RSS 2.0

» » Дні подільської кухні у Центрі розвитку дитини «Пролісок» м.Дунаївці.
Дні подільської кухні у Центрі розвитку дитини «Пролісок» м.Дунаївці.
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Дошкільне виховання | Автор: Dryzhal | Переглядів: 657
Дата: 1-02-2016, 10:21
Подільська кухня у своїх кулінарних традиціях спирається на єднання смаку та користі. Гармонійне використання всіх груп продуктів (це і овочі, і м’ясо, риба та птиця, молочні продукти, крупи й фрукти тощо) та прості способи приготування роблять ці страви надзвичайно смачними та поживними. В цьому переконалися діти Центру розвитку дитини «Пролісок», що на Дунаєвеччині.
В рамках проведення тижня «Витоки з народних джерел» з 25 по 28 січня 2016р. діти дізналися про основні традиційні страви Поділля; про основні ритуали, обряди, пов’язані з приготуванням їжі, знайомились з обрядовою Подільською їжею. Діти куштували подільський борщ з квасолею, вареники з картоплею та сиром, бігос, січеники, ледачі голубці, узвар, кисіль.
Морква, біб і цибулина,
бурячок і капустина,
ще й картопля — шусть у горщик.
Ну й смачний ми зварим борщик.
Страви подільської кухні пройшли випробування часом і дотепер є знаними не тільки в Україні, а й за її межами, їх полюбляють як діти так і дорослі.

Дні подільської кухні  у Центрі розвитку дитини «Пролісок»  м.Дунаївці. Дні подільської кухні  у Центрі розвитку дитини «Пролісок»  м.Дунаївці.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • «Пролісок» щедрує!
  • «Козацькому роду нема переводу»

  • НА ВЕРХ