Дні подільської кухні у Центрі розвитку дитини «Пролісок» м.Дунаївці.
|
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Дошкільне виховання | Автор: Dryzhal | Переглядів: 657
|
Дата: 1-02-2016, 10:21 |
Подільська кухня у своїх кулінарних традиціях спирається на єднання смаку та користі. Гармонійне використання всіх груп продуктів (це і овочі, і м’ясо, риба та птиця, молочні продукти, крупи й фрукти тощо) та прості способи приготування роблять ці страви надзвичайно смачними та поживними. В цьому переконалися діти Центру розвитку дитини «Пролісок», що на Дунаєвеччині. В рамках проведення тижня «Витоки з народних джерел» з 25 по 28 січня 2016р. діти дізналися про основні традиційні страви Поділля; про основні ритуали, обряди, пов’язані з приготуванням їжі, знайомились з обрядовою Подільською їжею. Діти куштували подільський борщ з квасолею, вареники з картоплею та сиром, бігос, січеники, ледачі голубці, узвар, кисіль. Морква, біб і цибулина, бурячок і капустина, ще й картопля — шусть у горщик. Ну й смачний ми зварим борщик. Страви подільської кухні пройшли випробування часом і дотепер є знаними не тільки в Україні, а й за її межами, їх полюбляють як діти так і дорослі.
Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.
|
Схожі новини:
«Пролісок» щедрує!«Козацькому роду нема переводу» |