RSS 2.0

» » Добірка літератури та цікавих джерел для учнів
Добірка літератури та цікавих джерел для учнів
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа / Виставки бібліотеки ХОІППО | Автор: Zaspa | Переглядів: 143
Дата: 2-06-2022, 10:02
Література на літо – традиційна рубрика, яку варто використовувати не лише для того, аби учні наперед ознайомилися з програмою наступного навчального року, а й для медіаграмотного розвитку дітей. І не тільки літературу.
Підготували для вас новий випуск медіаграмотної розсилки від проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність».
📚 Історія. Знання з історії – основа, яка допомагає не піддаватися на вигадки ворожої пропаганди та маніпуляції історичними фактами, це справжня медіаграмотна зброя:
🔸 12 українських мультфільмів про козаків-переможців.
🔸 «Мальована історія незалежності України» – Брати Капранови.
🔸 Всесвітня історія. Ларрі Ґонік. Українською мовою видано три книги про періоди від Великого вибуху до Ренесансу. Із серії «Наука в коміксах».

📚 Гумор. Долати наслідки стресу можна засобами комічного.
🔸 На YouTube каналі Novator film є анімаційний серіал «Моя країна Україна», який розповідає про історію, наводить цікаві факти з географії та описує пригоди різних героїв.
🔸 Оповідання для учнів віком 9+ «Окуляри і кролик-гном»
🔸 Електронні книжки «Видавництва Старого Лева».

📚 Література та ресурси з думкою про майбутнє:
🔸 Фентезі – один зі способів осмислення життя: подорожі в часі дають можливість відновити сили, відкритись новим ідеям, відволіктись від проблем у мріях про майбутній розвиток галактики. Наприклад, ця збірка для безкоштовного онлайн-читання містить твори про віртуальні світи, магію та супергероїв.

📚 Курси або розвивальна література для здобуття різних навичок:
🔸 Онлайн-курс із медіаграмотності Very Verified. Підійде для учнів середнього і старшого шкільного віку.
🔸 Навчаймось вчитись: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів | Prometheus – український переклад онлайн-курсу про можливість дізнатись, як наш мозок використовує різні способи навчання та групує інформацію.
🔸 Мистецтво для початківців | Art4Kids – безкоштовний курс для знайомства з видатними художниками в історії мистецтва. Навчатися мистецтву ніколи не буває зарано або запізно.

📚 Психологія. Людина, яка навчиться цінувати себе, зможе легко розпізнати маніпулятора. Є багато матеріалів для роботи педагогів із дитячою аудиторією. Пропонуємо літературу для самомотивації і саморозвитку наших учнів старших класів.
🔸 «Як приборкати гнів». Саманта Сновден – 50 вправ, які допоможуть заспокоїтись і обрати найліпшу стратегію поведінки.
🔸 «Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях». Марк Лівін та Ілля Полудьонний пишуть про те, що ми відчуваємо щодня і пояснюють, як сприймати свої емоції.
🔸 Кортні Макавінта, Андреа Вандер Плюм. «Повага. Як діяти, коли зазіхають на твої особисті кордони». Ця книга – помічник з упевненості в собі: у своєму тілі, ролі у стосунках, спілкуванні з однолітками й старшими.
🔸 Галина Шабшай, Юхим Шабшай. Стресостійкість. Яскравий комікс про стрес та прийоми його подолання.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Що почитати з медіаграмотності?
  • Графік онлайн-презентацій авторських концепцій підручників 9 клас

  • НА ВЕРХ