RSS 2.0

» » Вчителі біології Хмельниччини тримають освітній стрій!
Вчителі біології Хмельниччини тримають освітній стрій!
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 255
Дата: 11-06-2022, 14:04
Вчителі біології Хмельниччини тримають освітній стрій!З такою назвою побачила світ і завдяки корпоративній єдності національної педагогічної спільноти та інформаційно-телекомунікаційній мережі Інтернету швидко стала надбанням освітян України Збірка тематичних напрацювань кращих вчителів біології закладів освіти нашого краю, яку задумала й виплекала з їх участю методист біології та екології Хмельницького ОІППО, Заслужений працівник освіти України і педагог від Бога - Лілія Анатоліївна Мирна.
Ця непересічна й актуальна для нашого зраненого війною сьогодення творча праця ще раз зміцнює переконання кожного з нас, що саме національна освіта є фундаментом національної безпеки, адже саме вона формує одвічні цінності: свободу, демократію, патріотизм, національну гідність, повагу до життя і тих, хто поряд. А ще - збереження життя і здоров’я та екологічні цінності кожного з нас.
У мирний час вектор науково-методичної роботи з професійною спільнотою вчителів біології закладів освіти Хмельниччини був спрямований на реалізацію засад Нової української школи і якісний освітній процес, на професійне зростання вчителів. В контексті цього напрямку роботи проводились конкурси, турніри, олімпіади, майстер-класи, тренінги, круглі столи, конференції, форуми…
Розв’язана агресивною Росією війна принесла мирному населенню України жахи смерті, насильство, окупацію й мародерство, страх і розгубленість, загострила емоції та створила багато проблем українським сім’ям. Мільйонам мирних українців необхідно було терміново адаптуватися до нових реалій, ставати біженцями або знайти однодумців і єднатися й самовіддано долучатися до захисту своєї Батьківщини. Таким механізмом адаптації освітян нашого краю до життя в умовах війни проти російського фашизму стало волонтерство.
Вчителі біології Хмельниччини з перших днів війни долучилися до волонтерських справ: працювали у пунктах допомоги переселенцям, плели маскувальні сітки, упорядковували укриття, вишукували військову амуніцію, готували м’ясні й овочеві консервації, вареники й пиріжки для воїнів тероборони та ЗСУ. А ще - постійно комунікували з учнями і їх батьками, заспокоювали, підтримували, допомагали і продовжують це робити й сьогодні.
«Тримати освітній фронт!» - стало гаслом кожного освітянина, попри воєнний стан в Україні, ракетні обстріли, ревіння сирен тривоги та невимовний біль втрат.
Про навчальні ініціативи, особливості проведення уроків у період війни, надання психологічної підтримки учням, ресурсне забезпечення освітнього процесу з біології, залучення школярів до позаурочної діяльності йде мова у статтях-роздумах фіналістів обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2021» в номінації «Біологія» та презентаціях кращих практик екологічних ініціатив «Природа проти війни!».
Разом працюємо задля освіти підростаючого покоління й підтримки лав наших українських воїнів, тримаємо наш професійний стрій та йдемо до перемоги!
Збірник - bologi-proti-vyni.zip [3.09 Mb] (cкачувань: 6)
За матеріалами сайту «Юннати Хмельниччини».


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Блог для вчителів біології, екології та природознавства
  • Семінар вчителів біології та хімії у Чемерівцях
  • Семінар вчителів біології та хімії у Чемерівцях
  • Семінар вчителів біології та хімії у Чемерівцях
  • Семінар вчителів біології та хімії у Чемерівцях
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com