RSS 2.0

» 21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»
21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»
Категорія: --- | Автор: Dryzhal | Переглядів: 488
Дата: 9-03-2017, 17:45
21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» 21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» 21 березня - Міжнародний день лісу та стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» 21 березня - Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів (International Day of Forests), який був заснований в 1971 році на 23-й Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй за ініціативою Європейської конфедерації сільського господарства та за підтримки Всесвітньої Продовольчої і сільськогосподарської організації при ООН (ФАО) і з того часу відзначається в усьому світі.
Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято рішення про святкування Міжнародного дня лісу саме в день осіннього рівнодення у Південній півкулі та весняного рівнодення у Північній півкулі (останнє, за традицією, вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань).
З тих пір за ініціативою ООН він щорічно відзначається 20 або 21 березня, як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів, адже проблема збереження лісу та його багатств, захисту і відновлення стоїть сьогодні серед найважливіших екологічних завдань в усіх країнах світу. У 2017 році Міжнародний день лісів відзначається 21 березня під гаслом «Ліси та енергія».
21 березня - стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», започаткована лісівниками в 2006 році. Державне агентство лісових ресурсів України проводить Акцію з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді й представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.
Яскравим прикладом практичної лісогосподарської діяльності стали кращі учнівські лісництва Хмельниччини - Пліщинської, Полянської, Голицької, Михлянської, Кадиєвецької, Гуківської, Жабинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Масівецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Сковородківського НВК, Нетішинського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та ще ряд учнівських лісництв навчальних закладів області.
Саме тому до головного заходу Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» - створення лісових насаджень, її організаторами в першу чергу запрошується учнівська і студентська молодь та активно залучатимуться вихованці усіх шкільних учнівських лісництв і гуртків юних лісівників. Акція має передусім ще й соціальний характер і до неї будуть долучені вихованці зі шкіл-інтернатів, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.
Акція триватиме з 21 березня до 15 квітня - Дня довкілля, який в Україні щорічно проводиться третьої суботи квітня. Організаторами широкого кола її заходів у нашому краї є Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, державні лісогосподарські підприємства й обласне Товариство лісівників за участі педагогічних колективів загальноосвітніх і позашкільних навчально-виховних закладів.
Крім головного заходу Акції - створення лісових насаджень, працівники галузі спільно з освітянами проводитимуть у навчальних закладах багато інформаційно-роз’яснювальних заходів, в тому числі й зустрічі з учнівською та студентською молоддю, вікторини, конкурси тощо.
Ліси забезпечують наше суспільство багатьма цінностями. Вони не лише чиста й прісна вода, безпечна домівка для нашої флори і фауни, деревина для наших будівель, сировина для паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних і культурних об’єктів.
Ліси - це саме життя. Тому любіть ліс, охороняйте та зберігайте його разом. Адже майбутнє наших лісів - у наших руках!

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • 1 жовтня - Міжнародний день музики
  • Чисто там, де не смітять!
  • 20 листопада - Всесвітній день дитини

  • НА ВЕРХ