RSS 2.0

» » ВИВЧАЄМО І ПІЗНАЄМО ДОВКІЛЛЯ ТА СЛАВНЕ МИНУЛЕ РІДНОГО КРАЮ
ВИВЧАЄМО І ПІЗНАЄМО ДОВКІЛЛЯ ТА СЛАВНЕ МИНУЛЕ РІДНОГО КРАЮ
Категорія: Публікація сайту / Географія / Екологія / Природознавство / Педагогіка / Виховна робота | Автор: Zaspa | Переглядів: 30
Дата: 15-04-2024, 13:17
Екологічна освіта і виховання підростаючого покоління - важливий напрямок навчально-виховного процесу та освітньої діяльності педколективу Вільховецької ЗОШ І-І-ІІІ ступенів імені педагога-натураліста Федора Степановича Бацури (директор Ігор Шевченко), що на Новоушиччині.
З настанням тепла вчителі намагаються скористатися гарною погодою і проводити навчання в природних умовах, використовуючи кожну погожу днину й місцеве довкілля, бо Наддністрянщина багата на неповторну своєю чарівною красою ліси, лани, річкові долини, скелясті й кам’янисті кручі, вкриті зеленими килимами різноманітної, квітучої і духмяної рослинності.
Скориставшись сонячним днем 12 квітня, вчителі Любов Грохольська, Олена Григораш, Ліана Галаш, Галина Крохмалюк і Людмила Гром'як провели в місцевому лісі «Ріжок» для учнів початкових класів інтегрований урок-квест «По сіль…» у форматі природничо-краєзнавчої екскурсії.
Дитяча мандрівка «за сіллю» неподалік каньйону річки Вільхавки до лісу з веселими «чумацькими пригодами» та цікавими історіями про рідний край, які розповідали вчителі, була захоплюючою цікавою й пізнавальною для юних природолюбів, адже під час «чумакування» довкіллям вони дізналися багато нового, невідомого, цікавого про лісову природу та минуле рідного Вільхівця. Незабаром вони стануть вихованцями шкільних гуртків юннатів.
Саме в цьому віці вільховецькі вчителі закладають своїм учням основи знань про довкілля, екологію та юннатівський рух, до якого десятки років активно долучаються вільховецькі школярі, батьки, бабусі й діди яких теж були юннатами Федора Степановича, а його ім’я добре знає і з глибокою повагою згадує кожен житель села. Він любив проводити уроки й заняття гуртків юннатів у лісі, в полі, на берегах річки, в яблуневому саду, у «зелених класах» шкільного дендропарку або під великим розлогим каштаном. Тепер його справу гідно продовжує нове покоління вільховецьких педагогів.
Педагоги подбали, щоб для дітей на лісових галявинах, де відбувся урок-квест, для відпочинку і дозвілля були ще й веселі розваги, конкурси знавців, рухливі ігри, змагання сильних і спритних, влаштування туристичного багаття з дотриманням вимог безпеки та приготування їжі, а в обід на завершення уроку й навчального дня - велике застілля зі смаколиками на лоні пробудженої неповторної весняної лісової природи Наддністрянщини.

Директор Ігор ШЕВЧЕНКО


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Шкільна електронна книгарня
  • ШКІЛЬНА ЕЛЕКТРОННА КНИГАРНЯ
  • Регіональна науково-практична конференція «Вільховецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені педагога-новатора Федора Степановича Бацури: 140 років навчання і виховання підростаючого покоління школярів»
  • Хмельницька обласна рада відзначила Грамотою колективи кращих педагогів-натуралістів.
  • Вільховецькі юні аграрії шкільної УВБ успішно презентували юннатів та школярів Хмельниччини

  • НА ВЕРХ