RSS 2.0

» » ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ
ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Інклюзивна освіта, ПМПК (інд.навч.) | Автор: edusl | Переглядів: 632
Дата: 24-10-2015, 16:21
ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ ГОТУЮЧИСЬ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПРОБЛЕМАМИ
Життя довело, що інклюзивне навчання для дітей з особливими психофізичними потребами є вікном у великий і яскравий всесвіт пізнання їх можливостей та розкриття їхніх здібностей. В освітніх закладах міста накопичено чимало досвіду з організації інклюзивного навчання.
Темою регіонального семінару, який був організований з ініціативи Хмельницького ОІППО на базі досвіду діяльності педколективів м.Славута, стала проблема науково-методичного спрямування підвищення професійної підготовки педагогів у роботі з дітьми з обмеженими освітніми можливостями.
У роботі семінару взяли участь міський голова Василь Сидор, начальник управління освіти Ельміра Перепелиця, завідувач ІМЦ Тетяна Дубіна, методист Хмельницького ОІППО Нінель Грицюк, викладач Кам’янець-Подільського університету Тетяна Докучина, педагоги дошкільних та загальноосвітніх закладів з інклюзивною формою навчання з міст Славута, Нетішина та Славутського району.
Учасники семінару з зацікавленістю та професійною прискіпливістю знайомились з досвідом організації навчально-корекційного простору в Славуті, який презентувала завідувач міської психолого-медико-педагогічної консультації Оксана Новоселецька. Великий інтерес у присутніх викликав виступ завідувача ДНЗ № 6 «Золота рибка» Міри Остапчук. Змістовними були виступи вихователя з інклюзивного навчання ЗОШ І-ІІІст. № 6 Жанни Коваль, керівника клубу для дітей з особливими освітніми проблемами «Повір у себе» при БДТ Марини Рабченюк.
Протягом семінару звучало дуже багато конструктивних думок, слушних пропозицій, цікавих питань. Завершився семінар дискусією «Маю думку». Сподіваємося, що семінар став ще однією сходинкою у вирішенні питання організації інклюзивної освіти в регіоні.

Прес-центр ІМЦ
управління освіти
виконавчого комітету
Славутської міської ради


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

НА ВЕРХ