RSS 2.0

» » Ми відтворимо землю предків для кращої долі
Ми відтворимо землю предків для кращої долі
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 503
Дата: 25-11-2015, 16:55
Ми відтворимо землю предків для кращої долі Ми відтворимо землю предків для кращої долі Ми відтворимо землю предків для кращої долі Ми відтворимо землю предків для кращої долі Ми відтворимо землю предків для кращої долі контекстів викликів 21 століття дуже гарно звучать слова Яна Коменського: «…Більш корисний державі той, хто зробить багатьох здатними управляти державою, ніж той, хто управляє нею сам». Тому Федорчук К.М., методист Краєзнавчого центру, запропонувала на міському методичному об’єднанні керівників гуртків позашкільних навчальних заклдів 20 листопада 2015 року інтерактивну розмову «Дитяче самоврядування. Ліга туристів та краєзнавців».
Яскравим прикладом молодіжної ініціативи, творчості, креативного мислення та діяльності у закладі є Ліга туристів та краєзнавців. Це група молодих, амбіційних хлопців та дівчат, які організовують дозвілля молоді за туристсько-краєзнавчим та військово-патріотичним напрямами. Вони цілком тактично влилися в суспільне життя позашкільного закладу та міста. За два роки існування Ліга провела не один захід, реалізувала багато проектів. Але своє головне завдання молоді люди вбачають у підвищенні ініціативності й соціальної активності учнівської молоді Нетішина та виховання патріотизму в громаді. Своєю діяльністю члени Ліги туристів та краєзнавців хочуть подати молоді активну громадянську позицію українців, особисту відповідальність за долю держави, альтернативу негативній поведінці (алкоголю, тютюнопалінню, наркотикам, гральним автоматам, вандалізму тощо). Бо, на жаль, не кожен підліток може пишатися стрімким розвитком свого особистісного росту.
Яна Томчук, голова Ліги туристів і краєзнавців, представила свою команду.
Л - лідери
І – ініціатори
Г - генії
А - аналітики
Хто ми?
Команда однодумців, орієнтованих на успіх.
Нас 7 сяючих, вдумливих, привітливих пар очей.
Ми цінуємо ініціативність і вміння працювати в команді на спільний результат. Ми усвідомлюємо недостатність власних знань, умінь і навичок та необхідність постійно самовдосконалюватись. Творчість, неординарний підхід до своєї роботи робить нашу команду унікальною.
Ми працюємо під гаслом:
Прийняв рішення – виконуй!
Доручив іншим - довіряй!
Довіряючи - перевіряй!
Перевіряючи – допомагай!
Допомагаючи – не підміняй!
Ми працюємо за принципом:
Кожну справу – творчо!
Радь!
Пропонуй!
Покажи перспективу зростання!
Нас об’єднує:
Прагнення зробити позашкільне життя змістовним, радісним, цікавим, бажання діяти разом.
Що для нас найдорожче:
Особистість, свобода думки.
Що нам допомагає жити:
Гра, сюрприз, таємниця, вигадка, фантазія, те що ми вирішуємо і робимо самі.
Ми співпрацюємо:
З усіма, кому зрозумілі й небайдужі наші інтереси, справи, хто готовий допомогти нам.
Ліга туристів і краєзнавців працює за п’ятьма напрямами:
Об’єднання творчих ідей (координатор Анатасія Денисюк);
Загін швидкого реагування(координатор Вадим Артемчук);
Патріот(координатор Ірина Волос);
Патруль порядку та дисципліни (координатор Радіон Новза);
Прес-центр (координатор Олександра Приткова).
Не можна сказати, що самоврядування у нас досконале, але воно є, воно дієве і прикладом цього є висвітлення заходів, конкурсів, акцій, змагань, до яких долучена Ліга, на сайті Краєзнавчого центру, у засобах масової інформації, місцевому телебаченні «Лотел-СКТБ» та телебаченні «ХАЕС інформує».
Саме вiд суспільної свiдомостi ось цих молодих людей залежить майбутнє України, яке нерозривно пов’язане з їхнім і нашим майбутнім.
Керівники гуртків позашкільних закладів міста були присутні на тренінгу Ліги туристів та краєзнавців «Вчимося бути справжніми українцями».
Катерина Миколаївна провела вправу-гру «Знайомство. Хто я?», де лідери самоврядування презентували себе як особистість, свої індивідуальні особливості, якості як громадянина.
Вправа «Оратор» допомогла для юних вихованців розвинути навички володіння аудиторією і збагатити словниковий запас. Дітям були запропоновані теми: «Риси українця», «Визначні постаті українців», «Національна символіка України», «Літературна спадщина України», «Українські національні інструменти», «Олімпійські Чемпіони України». Вихованцям протягом 1 хв. без підготовки потрібно розвинути дану тему. По закінченні відбулось обговорення: чи легко було говорити експромтом і чому; чиї промови були переконливішими, зрозумілішими; для чого лідеру потрібно швидко і правильно орієнтуватися в ситуаціях і добирати правильно слова.
У вправі «Держава моєї мрії» взяли участь дві команди вихованців і команда педагогів. Використовуючи папір, вишиванки, різні фото, малюнки за 8 хвилин були виготовлені колажі. А потім була презентація. Кожна команда старалася, щоб їй повірили, що саме її модель держави – найкраща тому, що в ній … (а далі перераховуються переваги своєї країни мрій. У нашій країні може бути свій прапор, герб…, Конституція і т. д.).
При виконанні вправи «Паркан ідей» лідери Краєзнавчого центру виявили бажання і зобов’язались провести у закладі такі масові заходи: тиждень туризму у школах, а саме: змагання з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях під час зимових канікул, змагання зі спортивного орієнтування під час весняних канікул, організувати ярмарок власних виробів, вечір бардівської пісні. Пропозиції клеїлись на «Паркан ідей», озвучувались і були передані Голові Ліги туристів та краєзнавців.
Цікаво пройшла вправа «Баласт». По колу пускається аркуш паперу з назвою «Баласт». Кожен учасник мав можливість записати по одній рисі особистості, що є неприйнятними для лідера. Наприкінці «Баласт» урочисто викинули у смітник.
Ми відтворимо землю предків для кращої долі – ці слова підсумували роботу Ліги туристів та краєзнавців та педагогів позашкільників і стали сьогодні девізом наших майбутніх дій.
Олена Матус, директор Краєзнавчого центру м. Нетішин


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

НА ВЕРХ