RSS 2.0

» » Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015»
Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Творча скарбничка / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 842
Дата: 18-01-2016, 16:56
Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» Нещодавно в місті Києві підведено підсумки Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015», яку протягом року проводили Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Українське товариство охорони птахів з метою привернення уваги учнівської молоді до проблем охорони птахів та їхніх природних біотопів, залучення учнів до активної природоохоронної роботи.
До участі в заходах Акції активно долучилися учні й вихованці загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Хмельницької області.
Організатори Акції повідомили, що протягом року в її рамках у навчальних закладах було сплановано та проведено низку природоохоронних заходів, зокрема: вивчення біології пелікана рожевого шляхом організації експедицій (екскурсій), виступи агітбригад, різноманітні конкурси, тематичні заняття, бесіди. В ході Акції учнями було також вивчено біологічні особливості різних видів птахів України, які потребують охорони, проведено моніторинг чисельності Пелікана рожевого, досліджено вплив господарської діяльності людини на чисельність цього виду.
Представлені навчальними закладами в столицю матеріали свідчать про масштабну природоохоронно-просвітницьку роботу і безпосередню участь школярів у вирішенні ряду природоохоронних проблем у ході проведеної еколого-натуралістичної дослідницької роботи.
Загалом в оргкомітет природоохоронно-пропагандистського заходу з усіх регіонів України надійшло понад 300 проектів, виконаних школярами, серед яких кращими виявились і роботи юних природолюбів з Шепетівщини.
На підставі висновків журі визнано у числі переможців Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» та нагороджено Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Українського товариства охорони птахів за змістовну роботу колектив вихованців гуртка «Декоративне птахівництво» Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (керівник гуртка Альона Олександрівна Ковальчук).
За змістовну природоохоронну й дослідницько-пропагандистську роботу в рамках акції «Птах року 2015» та практичну екологічну роботу у вирішенні проблеми охорони птахів нагороджено Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Українського товариства охорони птахів активного учасника акції - колектив вихованців шкільного учнівського лісництва «Юні лісівники» Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 (керівник лісництва - вчитель біології Алла Олексіївна Гоненко).
Організатори Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015» висловили щиру вдячність керівникам Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, керівникам та педагогічним працівникам позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів - учасників Акції в 2015 році за організацію її заходів та забезпечення активної участі в ній учнівської молоді Хмельниччини.

Іванна Тонкоглаз, керівник гуртків
Хмельницького ОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні природолюби Хмельниччини - переможці щорічної Всеукраїнської трудової акції «Юннатівський зеленбуд»

  • НА ВЕРХ