RSS 2.0

» » Започатковано діяльність «Науково-дослідного віртуального інституту позашкільної освіти»
Започатковано діяльність «Науково-дослідного віртуального інституту позашкільної освіти»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 605
Дата: 27-01-2016, 15:24

З 1 січня 2016 року на сайті Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України (див.: https://nenc.gov.ua/) почав діяти «Науково-дослідний віртуальний інститут позашкільної освіти» (далі - Інститут див. за посиланням: https://nenc.gov.ua/education/), який створено столичними науковцями і натуралістами з метою впровадження у педагогічну практику результатів наукових досліджень і перспективних методичних ініціатив науковців та освітян України.
Загальну координацію роботи Інституту здійснюють спільно науково-методична рада Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ) з вченою радою Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України (НАПН).
Учасниками діяльності Інституту є науковці НАПН і викладачі вищих навчальних закладів України, спеціалісти органів управління освітою, педагогічні працівники НЕНЦ, педагогічні працівники регіональних позашкільних навчальних закладів усіх профілів та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів.
Напрями діяльності Інституту: створення WEB-середовища з метою дистанційної післядипломної освіти педагогічних працівників позашкільних закладів, участь педагогічних працівників в Інтернет-конкурсах, Інтернет-конференціях, Інтернет-проектах, віртуальних методичних семінарах, координація науково-методичної та інструктивно-методичної діяльності позашкільних закладів всіх профілів, створення електронних підручників, моделюючих, демонстраційних, контролюючих, інтерактивних програм.
Сайт Інституту складається з таких рубрик:
- Нормативно-правове забезпечення: законодавчі акти, листи, положення;
- Науково-дослідницька діяльність: автореферати дисертацій, матеріали всеукраїнських педагогічних експериментів;
- Науково-методичне забезпечення: банк передового досвіду, методичні рекомендації, монографії, навчальні програми, методичні посібники;
- Діагностичні методики: анкетування, тестування, рейтингування;
- Бібліотека: містить електронну літературу з багатьох галузей знань біології, хімії, фізики, математики, агрономії, педагогіки, психології, філософії, історії, логіки тощо;
- Педагогічний форум: майданчик для вільного обміну думок щодо теорії та практики позашкільного навчального процесу.
Організатори «Науково-дослідного віртуального інституту позашкільної освіти» запрошують науковців, управлінців, педагогів, батьків та всіх зацікавлених осіб до участі у його роботі.
Запитання та свої власні матеріали напрацювань науково-педагогічного змісту потрібно надсилати на електронну адресу: adrianov@nenc.gov.ua або vl.adrianov@gmail.com з поміткою «Віртуальний інститут позашкільної освіти».

Зотова О.В., методист Хмельницького ОЕНЦУМ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

НА ВЕРХ