RSS 2.0

» » Юннати і школярі Хмельниччини вчаться оберігати й заповідувати старовинні дерева
Юннати і школярі Хмельниччини вчаться оберігати й заповідувати старовинні дерева
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 165
Дата: 25-11-2021, 15:33
Юннати і школярі Хмельниччини вчаться оберігати й заповідувати старовинні дерева Юннати і школярі Хмельниччини вчаться оберігати й заповідувати старовинні дерева Юннати і школярі Хмельниччини вчаться оберігати й заповідувати старовинні дерева Завершився обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу школярів і учнівської молоді «Вчимося заповідувати», який проводився відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю Міністерства освіти і науки України на 2021 рік з метою широкого залучення учнівської молоді до природозаповідної справи та роботи зі збереженню біорізноманіття в рамках Всеєвропейської Стратегії збереження біологічного і ландшафтного різноманіття та Рамсарської Конвенції.
Юннати і школярі Хмельниччини, як і в попередні роки, були активними учасниками цього популярного еколого-натуралістичного заходу і в 2021 році. Тематикою цьогорічного конкурсу було вивчення і картування старовинних дерев своєї місцевості
В дитячих творчих роботах висвітлено різні форми їх індивідуальної та колективної еколого-краєзнавчої і природозаповідної діяльності, проведені дослідження стану старовинних дерев та їх морфологічних особливостей. Діти вивчали історію дерев-старожилів та легенди, пов’язані з ними, провели оцінку їх стану та рівня негативного впливу на них антропогенних факторів.
У конкурсних роботах, виконаних юними учасниками досліджень і заходів конкурсу, багато уваги звернуто на практичну природоохоронну роботу, що здійснюється юними природолюбами, зокрема – трудові екологічні десанти з впорядкування природоохоронних територій, де виявлені старовинні дерева.
Відповідно до рішення журі Грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за перемогу в обласному етапі щорічного Всеукраїнського конкурсу школярів і учнівської молоді нагороджено:
За І місце:
- вихованців гуртка «Природа рідного краю» Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
За ІІ місце:
- Бродюка Романа, учня 9 класу, вихованця гуртка «Ландшафтний дизайн» Нетішинського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді;
- Казмірчука Ярослава, учня 10-Б класу навчально- виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» м. Шепетівки.
За ІІІ місце:
- Гнатюка Ярослава, учня 8-Б класу Грицівського ліцею Шепетівського району;
- Кишку Анастасію ученицю 6 класу Немичинецької ЗОШ І-ІІ ступенів Гвардійської сільської ради Хмельницького району;
- Ковальчука Владислава, учня 7-Б класу Славутської гімназії № 3;
- Комісарову Ірину, ученицю 7-Б класу Славутської гімназії № 3;
- Комисливу Антоніну, ученицю 6 класу Немичинецької ЗОШ І-ІІ ступенів Гвардійської сільської ради Хмельницького району;
- Рождественець Ульяну, ученицю 7-Б класу Славутської гімназії № 3;
- Романчук Юлію, ученицю 6-Б класу Славутської гімназії № 3;
- Пашкова Володимира, учня 8 класу Малієвецької гімназії Новодунаєвецької сільської ради.
Творчі конкурсні роботи переможців обласний оргкомітет направив у Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді для участі їх у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу школярів і учнівської молоді «Вчимося заповідувати», який відбуватиметься у грудні цього року.


Зоя ДЕМЧИШИНА, методист
Хмельницького ОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати і школярі Хмельниччини - фіналісти Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну
  • Природа Хмельниччини в об’єктивах юних натуралістів
  • Юннати Хмельниччини вчаться природозаповідної справи

  • НА ВЕРХ